Afbeelding
Foto: Winnie Endenburg

Weespers Winnie en Paul redden drenkelingen uit de Middellandse Zee

Mensen

Winnie Endenburg en Paul Eijtjes uit Weesp maken een zeiltocht met hun boot op de Middellandse Zee, als er via de marifoon een ‘mayday’ binnenkomt. Een luxe jacht blijkt in de problemen, vlakbij waar Winnie en Paul varen. De Weespers snellen ernaartoe en weten de drie bemanningsleden van het jacht te redden van de verdrinkingsdood.

Winnie Endenburg is sinds 1993 schipper van beroep. Ze vaart mee op boten van particulieren, zodat zij het roer over kan nemen wanneer de eigenaar z’n eigen gang wil gaan. Ook doet Winnie jacht deliveries, dat houdt in dat ze jachten van de ene plek naar de ander vaart. En ze geeft vaarinstructies. 

Je zou kunnen denken dat Winnie tijdens haar werk zoveel op het water zit, dat ze in haar vrije tijd liever op de vaste wal blijft. Maar dat is niet het geval. Samen met haar man Paul bezit Winnie een zeilboot in het Spaanse Torrevieja. Daar gaan de twee als het maar even kan naartoe, om te zeilen op de Middellandse Zee. Zo ook vorige week. Alleen krijgt die vaartocht een ander einde dan het tweetal vooraf voorziet.