Stephanie Prinssen is tekstschrijver en en communicatiemedewerker. Poes S is op Instagram te volgen onder to-cat-swoon. Volgende week op deze plek: huisarts Hans Burggraaff.
Stephanie Prinssen is tekstschrijver en en communicatiemedewerker. Poes S is op Instagram te volgen onder to-cat-swoon. Volgende week op deze plek: huisarts Hans Burggraaff. Foto:

Stoorzender

Na een tip van een collega over een vreemd voorval op de Lange Muiderweg, raakte ik afgelopen zaterdag verstrikt in een mysterie waar het geheim van de dichtgetimmerde bedstee van vorige maand bleekjes bij afsteekt. Want ergens in de Gouden Bocht van deze weg, schijnen fietscomputers op raadselachtige wijze uit te vallen om na een metertje of tien weer doodleuk aan te slaan. Niets heerlijker dan een geheim ontrafelen, maar zonder zo’n kilometerteller op mijn fiets werd dat een zinloze onderneming. Dus trok ik manlief L. met z’n bluetooth-ende Fitbit mee op een wandeling om de plaats delict en andere verdachte zaken vast te stellen. Hyper van nieuwsgierigheid checkten we bij elke stap de verbinding maar die bleef steady. Tot we akelig dichtbij het koninklijke drijfpaleis van Staatshoofd Stasse het contact verloren. Hikkend van de lach blikten wij zijn tuin in en, ja hoor, daar nipte de heer des huizes op een klapstoeltje nietsvermoedend van zijn ochtendkoffie. Met een ‘Hé, stoorzender!’ liepen we struikelend over onze vragen zijn lusthof binnen. Maar voor we er ook maar één konden stellen, besloot het blauwe camperbusje van zijn ravissante eega uit zichzelf zijn alarm aan te zetten. Zich met theatrale gebaren verontschuldigend voor deze hard piepende autonome intelligentie, nodige de man met de mooiste radiostem van Nederland ons uit voor een bakkie op zijn bordes. De pleur vloeide rijkelijk, maar van een sluitende verklaring was geen sprake. Staatshoofd Stasse zweerde bij hoog en laag niets met schimmige zaken van doen te hebben. Erger nog: hij wist er niets van. Maar waarom loerde zijn uit de kluiten gewassen tuinkabouter dan zo leep naar dat geparkeerde busje? Die had vast meer dan die versteende handgrasmaaier als aanwezigheidsmotief. En welke rol speelde dat vintage PTT-paaltje? Nee, gezien al die stralingsgevolgen werd hier overduidelijk illegaal geklooid met 6G of hoger. Al bleef ons Staatshoofd dit glashard ontkennen, waarop Google erbij werd gesleept. Die gaf een totaal andere oplossing voor dit mysterie, maar laat ik in dit stukkie nou net geen ruimte meer hebben om dat op te schrijven. Dus doe even je best, dan kom je er zelf wel uit.