Na de zomer gaat het Mama café weer van start.
Na de zomer gaat het Mama café weer van start.

Vacatures van de Weesper Vrijwilligerscentrale

WEESP De Versa Vrijwilligerscentrale selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal vrijwilligersvacatures.

Taalmaatjes gezocht

Versa Welzijn is dringend op zoek naar taalmaatjes die nieuwkomers in Weesp willen helpen met het leren van de Nederlandse taal. Er zijn namelijk veel inwoners in Weesp die heel graag (beter) Nederlands zouden willen leren. Het gaat vooral om het verbeteren van de spreekvaardigheid. Dit kun je op allerlei manieren doen. Maak een wandeling door Weesp en klets over alles wat je ziet. Ga naar de bibliotheek en lees samen een eenvoudig boek. Natuurlijk kun je ook bij elkaar thuis afspreken. Heb je een uurtje over per week en zin om iemand op weg te helpen met de Nederlandse taal? Dan komen we graag met je in contact!

Gastvrouw Mama café

Na de zomer gaat het Mama café weer van start en hiervoor zijn we op zoek naar vlotte gastvrouwen met eigen initiatief. Het Mama café is bedoeld voor jonge ouders met kinderen van 0 - 4 jaar, zij kunnen in het café terecht voor ontmoeting en advies. Als gastvrouw ontvang je bezoekers, signaleer en inventariseer je wensen en behoeften. Je bedenkt thema’s en activiteiten en organiseert deze. Het Mama café wordt gehouden in de bibliotheek van Weesp.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je wel vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat je zou willen doen? Neem contact op voor het maken van een afspraak. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk.

Contactgegevens

Op www.vcweesp.nl kun je meer informatie over bovenstaande én andere vacatures terugvinden. Voor alle vragen over het doen van vrijwilligerswerk is de vrijwilligerscentrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.