Afbeelding

Op vakantie gaan, hoe leuk is dat eigenlijk nog?

Coronavirus

Van wat voor je vakantie je ook houdt - sportief, cultuur of strand - over één ding zijn we het vast wel eens: het hoofddoel is ontspanning. Maar hoe ontspannen is op vakantie gaan in deze tweede coronazomer? De adviezen en regels lijken per minuut te veranderen en dat brengt voor veel mensen zorgen, stress en soms ook teleurstelling met zich mee. 

Om in kaart te brengen wat er zoal speelt, hoeft de auteur van dit artikel alleen maar wat situaties uit haar omgeving te schetsen: 

Mijn 17-jarige dochter is momenteel met een vriendin op vakantie, voor het eerst zonder ouders. Naar een Grieks feesteiland. De vakantie werd begin mei geboekt. Enkele weken later ging het reisadvies voor hun bestemming naar oranje: dus alleen noodzakelijke reizen (Help!). Om een maand later weer terug te schieten naar geel (Yes!). Een kleine week voor vertrek werd de Corona Check-app ingevoerd, het laatste benodigde groene vinkje op basis van een negatieve PCR-test kwam pas een paar uur voor vertrek (Stress!). Net als de QR-code van het PLF-formulier dat Griekenland vereist (Nog meer stress!).