Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Daar sta je dan: testlocatie gesloten. Gaat de vakantie nog wel door?

Bedrijven

“Meest betrouwbare service,” stond er op de website van Testcoronanu te lezen. “96 uur na je covid-19 test worden je gegevens verwijderd uit onze database, wel zo veilig.” Toch lagen er door een groot datalek de gegevens op straat van meer dan 60.000 mensen die bij het bedrijf een coronatest gedaan hebben. De locaties van Testcoronanu werden onmiddellijk gesloten - ook die in Weesp.

Zondagochtend publiceerde RTL Nieuws een artikel naar aanleiding van een onderzoek dat zij hadden gedaan naar het bedrijf Testcoronanu. Uit het onderzoek bleek niet alleen dat het mogelijk was om via het bedrijf valse reis- en toegangsbewijzen in de CoronaCheck-app te krijgen, maar ook dat de privégegevens van meer dan 60.000 mensen zijn gelekt.

Vals bewijs

Via de CoronaCheck-app - ontwikkeld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport - kunnen Nederlanders al langere tijd toegang krijgen tot evenementen door het tonen van een negatieve testuitslag, vaccinatie of doorgemaakte corona-infectie. Sinds begin juli wordt de app ook gebruikt om te kunnen reizen in EU-landen. Met de app kan een internatio..