Dafne Struijk gaat 1 september als gemeentesecretaris van Weesp aan de slag.
Dafne Struijk gaat 1 september als gemeentesecretaris van Weesp aan de slag. Foto: Gemeente Weesp

Dafne Struijk nieuwe gemeentesecretaris

WEESP Dafne Struijk is door het college van Burgemeesters & Wethouders van Weesp met ingang van 1 september benoemd tot de nieuwe gemeentesecretaris van Weesp. Tevens is zij de beoogd bestuurssecretaris voor het stadsgebied Weesp vanaf de fusiedatum 24 maart tot 1 september 2022.

Dafne Struijk volgt Marije Roos op, waarvan onlangs bekend werd dat zij met ingang van 1 september Weesp en Amsterdam gaat verlaten. 

Strategisch Adviseur 

Sinds september 2019 werkt Dafne Struijk als Strategisch Adviseur fysiek domein voor de gemeente Weesp. “In 2011 is Dafne bij de gemeente Amsterdam komen werken, eerst bij de Dienst Ruimtelijke Ordening en daarna bij Ruimte & Duurzaamheid. Zij weet haar weg binnen het bestuurlijk stelsel van Amsterdam en is ook thuis in de ambtelijke organisatie en bestuurlijke dynamiek van Weesp,” zo laat de gemeente in de bekendmaking weten. 

'Veel te doen'

Volgens Struijk is er veel te doen wanneer zij haar nieuwe taken oppakt. “De besluitvorming over de gemeentelijke herindeling is afgerond, maar er is nog veel te doen voordat we in maart volgend jaar écht samengaan met Amsterdam. Ik kijk er naar uit om deze fase samen met de medewerkers en bestuurders te mogen begeleiden.”

Solide opvolging

Waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove geeft aan blij te zijn met de benoeming van Struijk: “Met Dafne Struijk aan het roer kiezen we voor een solide opvolging. Weesp heeft Dafne leren kennen als een deskundig en toegewijd adviseur. In haar huidige functie als Strategisch Adviseur werkt zij nauw samen met de gemeentesecretaris. Ik verwacht daarom dat de overdracht van taken soepel zal verlopen.”