Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Nog even doorsparen tot er van Jacco’s haar een pruik kan worden gemaakt

Mensen

Bij meisjes zijn er door de jaren heen al aardig wat vlechten afgeknipt bij HD Haarmode. Maar een jongen die zijn haar laat groeien voor Stichting Haarwensen, dat wordt de eerste voor deze kapperszaak. Helaas duurt het nog even voor de schaar erin kan.

Met (hopelijk) nog een paar warme zomerweken voor de boeg, wilde Jacco Costa Visser vorige week eigenlijk wel van zijn lange haar af. Die lange lokken staan hem goed, maar houden ook veel warmte vast. Zodra het kwik stijgt, ligt een plaknek op de loer. Zijn moeder Flávia maakte daarom voor hem een afspraak bij HD Haarmode aan de Nieuwstad, maar had ondertussen wel haar twijfels. Zou het dit keer wel lang genoeg zijn? 

Aan het eind van het voorjaar was ze ook al met haar 13-jarige zoon naar de kapper gegaan. Toen kwam hij nog best wel wat centimeters tekort. Hoe snel groeit haar? Niet zó snel blijkbaar. Want als Jacco vertelt dat hij zijn haar wil doneren aan Stichting Haarwensen, krijgt de kapster van HD Haarmode een aarzelende blik in ha..