Afbeelding

De robot van Semmy en Tijn biedt andere kinderen met hersenstamkanker hoop

Algemeen

Semmy en Tijn hebben elkaar nooit gekend. Toch zijn de jongens voor altijd met elkaar verbonden - door de stappen die het Prinses Máxima Centrum nu kan zetten in het behandelen van kinderen met hersenstamkanker. Ook staan ze samen op een schilderij dat in het kinderziekenhuis komt te hangen.

Na 13 jaar geld te hebben gestoken in onderzoeken, heeft Stichting Semmy nu voor het eerst geïnvesteerd in medische apparatuur. Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht heeft dankzij de stichting een robotarm kunnen aanschaffen. De robotarm kan biopten afnemen en moet straks ook katheters gaan plaatsen. In de financiering van het peperdure apparaat heeft de actie LAK.door Tijn een grote rol gespeeld. Tijn overleed in 2017 aan dezelfde ziekte waar Semmy uit Weesp in 2007 aan overleed. 

Vorige week werd de robotarm gepresenteerd. Kinderoncologen Jasper van der Lugt en Dannis van Vuurden zijn ontzettend blij met het apparaat, maar winden er geen doekjes om: ook een innovatieve robot kan kinderen met een hersenstamglioom (no..