Samen wandelen kan veel voor iemand betekenen.
Samen wandelen kan veel voor iemand betekenen. Foto: Mabel Amber

Toos wil een stukje wandelen

WEESP De Versa Vrijwilligerscentrale selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal vrijwilligersvacatures.

Wandelen met Toos

De 76-jarige Toos uit Weesp is een gezellige vrouw die graag reuring om zich heen heeft. Door haar lichamelijke kwetsbaarheid durft ze op dit moment niet zelfstandig naar buiten. Toos loopt achter een rollator en wil graag met een vrijwilliger oefenen om wat verder te lopen dan ze nu kan zodat ze weer meer kan ondernemen en haar huis weer uitkomt. Wil jij Toos helpen haar leefwereld wat te vergroten en de sleur te doorbreken? Toos is bij voorkeur in de middag beschikbaar.

Smartlap liefhebbers gezocht

Elke donderdagmorgen (10.00 - 12.30 uur) wordt in het Grand Café van de Hogewey de activiteit "Smartlappen" georganiseerd. Een bijeenkomst waar door middel van cd, dvd of muzikant smartlappen ten gehore worden gebracht. Er wordt door onze bewoners met dementie graag en vaak met volle overgave aan deelgenomen. Deze bewoners worden door vrijwilligers van hun woning gehaald en na afloop weer teruggebracht. Tijdens de activiteit begeleidt de vrijwilliger de bewoner en helpt, indien nodig, bij het nuttigen van de aangeboden versnaperingen.

Denk je nog na?

Wil je wel vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat je zou willen doen? Neem contact op voor het maken van een afspraak. In een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk. Op www.vcweesp.nl kun je meer informatie over bovenstaande én andere vacatures terugvinden. Voor alle vragen is de vrijwilligerscentrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.