Bij de ingang staat het enige bord dat aangeeft dat er nu betaald moet worden voor het parkeren bij het station.
Bij de ingang staat het enige bord dat aangeeft dat er nu betaald moet worden voor het parkeren bij het station. Foto: Isabeau van Halm

‘Parkeerwijzigingen zouden duidelijker aangegeven moeten worden’

Algemeen

Het betaald parkeren is voor veel Weespers een doorn in het oog. Maar ook voor bezoekers van buiten de stad die bij het station parkeerden stond enkele dagen later een nare verrassing in hun inbox te wachten: zij hadden een boete gekregen.

Zo ook Theresa (achternaam bij redactie bekend). Al jaren parkeert zij sporadisch op het parkeerterrein bij het station in Weesp wanneer zij naar Amsterdam gaat. Nadat zij vorige maand ook een keer in Weesp had geparkeerd, kreeg ze een paar dagen later via de e-mail plots een boete. Ze moest €66,50 betalen vanwege het niet betalen van parkeergeld.

Wijziging

Theresa begreep er niets van, vertelt ze. “Ik parkeer daar al zo lang. Ik had geen flauw idee wat er mis was gegaan.” Omdat ze niet goed is met computers, besloot Theresa op een later moment langs te rijden om uit te zoeken waarom ze de boete had gekregen. “Toen zag ik dat er inderdaad ineens betaald parkeren was ingevoerd.”