Yoga nidra voor ontspanning en beter slapen op donderdag  12 augustus.
Yoga nidra voor ontspanning en beter slapen op donderdag 12 augustus.

Donderdag 12 augustus

Pilates voor starters 

9.00 uur | Pilates in Movement

Heb je altijd al willen uitproberen wat pilates voor jou kan betekenen? Pilates level 1 is een nieuwe les voor starters en een les om je verder te verdiepen in de basistechnieken. Ideale training om een krachtige soepele houding te creëren en om rugklachten te voorkomen. De nadruk ligt op kracht, balans en controle (core-stability) en flexibiliteit. Bel voor info of inschrijving; 06-24776535. Of bezoek www.pilatesinmovement.nl.

Fietstocht

10.30 uur | Papelaan 99

Fiets samen met de buurtsportcoaches door de prachtige omgeving van Weesp. In een rustig tempo fietsen wij door stad en natuur. We fietsen ongeveer 20 kilometer met een korte pauze. Aanmelden is verplicht en deelname is gratis. Info: btuenter@versawelzijn.nl of 06-13266603.

PlusBus 

14.45 uur | U wordt thuis
opgehaald

Met de strandrups maakt u een rondrit van een uur over het Noordwijkse strand bij Langevelderslag. Zorgt u ervoor dat u geluncht heeft voordat u wordt opgehaald! voor meer info bel maandag of vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur 0294-410639.

Yoga nidra 

22.50 uur | YogaToday,
de Laurentius

Iedere donderdagavond is er een Yoga nidra les in de prachtige Laurentius kerk. Het is een les voor mensen die graag diep willen ontspannen en beter willen slapen. Voor vragen en aanmelden voor een gratis proefles mail info@yogatoday.nl.

Vrijdag 13 augustus

Zomerexpositie

12.00 uur | C.J. van Houtenlaan 32

In een prachtige tuin en bijbehorend huis kunt u genieten van de werken van kunstenaar Ilona Woltring. Speels, lichtvoetig en kleurrijk komen levendige beelden in het vizier zodra u het tuinpad betreedt. Wandel binnen voor tekeningen en schilderijen die Ilona in de loop der jaren gemaakt heeft. De expositie is elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak te bezoeken. Info: 0294-410444 of i.woltring@icloud.com. Komt u liever op een rustiger moment kijken? maak dan een afspraak voor doordeweek. De expositie duurt nog tot 19 september, de toegang is vrij.  

Buurtkamer Kastanje

14.00 uur | Kastanjelaan 2a

Kom gezellig een kopje koffie of thee drinken.

Carillon Concert

19.00 uur | Luisterplaats
Oudegracht 27

Gast beiaardier Gideon Boden geeft een concert in de tuin van de Oude Gracht 27. (ingang via het poortje). De toegang is vrij.

14 en 15 augustus 

Van Houten grensverlegger

10.00 uur | Museum Weesp

Museum Weesp brengt elke zaterdag en zondag het succesverhaal van Van Houten in beeld met o.a. prachtige kleurrijke affiches en bonbondozen. In de tentoonstelling is de allereerste reclamefilm uit het jaar 1899 te zien.
www.museumweesp.nl.

Zaterdag 14 augustus

Wij.land inspiratie fietsroute

10.00 uur | De Groene Griffioen

Een interactieve fietsroute door het prachtige veenweidegebied langs duurzame boeren, kunstwerken, boerderijwinkels, natuur en horeca. De kunstwerken inspireren om na te denken over ons landschap en onze boeren. Zie: wij.land/inspiratieroute.

Repair café

12.00 uur | De Wintertuin

Het repair café is terug. Onze vrijwilligers zitten weer voor u klaar. Hopelijk heeft u uw kapotte spullen opgespaard want wij hebben er zin in om het te repareren van 10.00 tot 12.00 uur.

Stadswandeling 

14.00 uur | Grote Kerk 

Historische wandeling onder leiding van een ervaren gids.
Start bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Kosten € 3,50 p.p.
Vooraf aanmelden via e-mail:
wandelingen@hkweesp.nl
o.v.v. naam en telefoonnummer.

Zondag 15 augustus

peuter yoga met ouder

10.00 uur | YogaToday

Wil je graag wat één op één tijd doorbrengen met je dreumes of peuter? Hou je van bewegen, van zingen en dansen, van samen lachen en plezier maken? Dan is de dreumes/peuter yoga vast iets voor jou en je dreumes/peuter. Dreumesen en peuters bewegen natuurlijk de hele dag. Kruipen, lopen, rollen, springen, het maakt deel uit van hun ontwikkeling en het gaat meestal helemaal van zelf.
Maar hoe leuk is het om af en toe bewust stil te staan bij deze ontwikkeling.
Leeftijd kinderen: 2 tot 4 jaar Kosten zijn € 15,- per duo.
Aanmelden en betalen van de les kan vooraf bij Isabel 06-38009446.

Walk a Silent mile

11.55 uur | Grote Plein

Walk a Silent mile rustige stadswandeling ter bescherming van de Nederlandse democratie iedere zondag om 11.55 uur (het is vijf voor twaalf) start vóór het gemeentehuis van Weesp zie ook: www.walkasilentmile.nl.

Maandag 16 augustus

Gezellige buurtinloop 

10.00 uur | Trainspotting

Een gezellige buurtinloop met een kop koffie/thee en wat lekkers om de week te beginnen tussen 10.00 en 12.30 uur. Iedereen is welkom. Kom gezellig langs. 

Kom naar de ruilwinkel

11.00 uur | Trainspotting

Duurzaam kleding ruilen of halen? Dat kan iedere dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Wil je jouw overtollige kleding inbrengen? Dat kan iedere maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur.

Ochtendwandeling Papelaan

11.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Loop samen met de buurtsportcoach (corona-proof) door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen buiten bij de voordeur van Versa Welzijn. Deelname is gratis. info: btuenter@versawelzijn.nl

Jeu de boules

14.00 uur | Vechtstede College

Jeu de boules voor ouderen. Op het veldje tegenover het Vechtstede College. Bij goed weer elke maandag en aanmelden is niet nodig. Info; btuenter@versawelzijn.nl of 06-13266603.

Fascia Stretch les

18.00 uur | YogaToday,
de Laurentius

Soepel in je vel zitten heeft alles te maken met je fascia soepel houden. Dat doen je in deze les met verschillende vormen van beweging, stretching en massage. De lessen zijn voor iedereen geschikt. Vraag een gratis proefles aan info@yogatoday.nl.

Pop up qigong

16.00 uur | Grasveldje bij de sauna 

Laat je energie stromen met een qigong oefening van 20 minuten (sway la chi). Vloeiend en traag, meditatief bewegen in de buitenlucht. Superfijn om te doen. Geschikt voor iedereen. Als je je wandelrondje zwembad in de namiddag plant, kan je bij mij aanhaken op het kleine grasveldje aan het begin van de Basisweg, bij de sauna (naast het bruggetje van het fietspad). Er zijn geen kosten aan verbonden. Het gaat door als het niet heel hard regent. Leuk als je meedoet. Zie ook germaineduynstee.nl.

Spelletjes middag

16.00 uur | Wintertuin

Spelletjesmiddag voor senioren met o.a. sjoelen en rummikub, entree 2,50 euro. Twee drankjes en hapje inbegrepen. Gezellige middag met elkaar. Eigen hobbyspullen meenemen kan ook. Meedoen of alleen een praatje maken. 

Dinsdag 17 augustus

PlusBus 

12.00 uur | U wordt thuis
opgehaald

Na een heerlijke lunch maakt u een rondvaart van een uur over de Oosteinderplassen. Voor meer info bel maandag of vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur 0294-410639.

Woensdag 18 augustus

Ochtendwandeling Aetsveld

10:00 uur | Sporthal Aetsveld

Loop samen met de buurtsportcoach (corona-proof) door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen buiten bij de voordeur van sporthal Aetsveld. Deelname is gratis. Info: btuenter@versawelzijn.nl.

Donderdag 19 augustus

PlusBus Weesp 

12:30 uur | U wordt thuis
opgehaald

Via een toeristische route gaan we richting De Lage Vuursche om pannenkoeken te eten. Voor meer info bel maandag of vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur 0294-410639.


Iedere maandag fascia stretch les.