Afbeelding
Foto: Michelle Brouwer - van Nood

Ukkies kunnen buiten sporten en bewegen met Uggee

Sport

Peutergym en zaalsporten vanaf drie jaar bestaan al. Maar Michelle Brouwer – van Nood miste voor de allerkleinsten de mogelijkheid om buiten te sporten. Daarom heeft ze Uggee opgericht: een sportclub voor kinderen van drie tot en met vijf jaar, waar ze in de buitenlucht kennis kunnen maken met verschillende balsporten.

Tot de coronacrisis uitbreekt, werkt de uit Nigtevecht afkomstige Michelle Brouwer – van Nood in de eventbranche. Evenementen van 10 tot 2000 personen zijn voor haar dagelijkse kost, maar door corona wordt alles stilgelegd. “Ik had altijd al ideeën in mijn hoofd voor sportlessen voor jonge kinderen. Nu dacht ik: ik ga het gewoon doen.”

Michelle, zelf moeder van drie kinderen, merkt dat er op het gebied van peutersport een gat is. “Er bestaat wel peutergym, dat is eigenlijk altijd binnen en samen met een ouder. Maar ik miste het buitensporten. En niet aan de hand van papa of mama, maar lekker zelf sporten en ontdekken.” Om dit sportgat voor ukkies te vullen, richt Michelle Uggee op.