Een fijne start in Nederland.
Een fijne start in Nederland. Foto: Marieke van Veen

Gastgezinnen voor vluchtelingen

WEESP De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving. Deze week wordt er uitgekeken naar gastgezinnen voor vluchtelingen en mensen die in Oversingel een bewegingsactiviteiten willen begeleiden.

Gastgezinnen 

Op dit moment wachten duizenden vluchtelingen met een verblijfsvergunning in het asielzoekerscentrum op een woning. Takecarebnb maakt het mogelijk dat zij tijdelijk bij een gastgezin logeren. Heb jij een kamer over? Voor gastgezinnen is de logeerperiode een bijzondere ervaring. De gast blijft minimaal twee weken en maximaal drie maanden logeren. Je geeft je gast een warm welkom en een positieve start in Nederland.

Bewegen met ouderen

Onze deelnemers zijn een groep ouderen die wekelijks deelnemen aan de dagverzorging bij woonzorgcentrum Oversingel om zo de eenzaamheid te verminderen. Sport en bewegen staan hoog op het prioriteitenlijstje. Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die 1 tot 3 ochtenden in de week tijd vrij maken om onze deelnemers in beweging te brengen. Wandelen, stoelgym of zelfs yoga, voor ons is niets te gek! We kijken naar je uit!

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen maar weet je nog niet precies wat je zou willen? In een vrijblijvend adviesgesprek kunnen de mogelijkheden worden doorgenomen. Op www.vcweesp.nl staat meer informatie over bovenstaande én andere vacatures. Voor alle vragen over vrijwilligerswerk is de centrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.