Afbeelding
Foto: Monique van Esch

Rob (59) heeft alzheimer en doet mee aan tv-programma Restaurant Misverstand

Mensen

Rob is 59 jaar en heeft alzheimer. Samen met tien andere jonge mensen met dementie doet hij mee met het programma Restaurant Misverstand. Onder begeleiding van topkok Ron Blaauw en presentator Johnny de Mol runnen de deelnemers een restaurant. Ze willen laten zien wat er allemaal nog wél kan als je dementie hebt.

Vier jaar geleden leert Monique van Esch Rob van Bastelaar kennen. De twee worden verliefd en trouwen. Maar Monique merkt dat veel dingen bij Rob niet zo gaan als zou moeten. “Rob had moeite met het onthouden van dingen. Hij had geen overzicht en er kwam niet veel uit zijn handen. Een half een jaar nadat ik hem leerde kennen dacht ik: dit klopt niet. Maar ik wist niet precies wát er niet klopte.”

Op verzoek van Monique laat Rob zich checken in het Tergooi Ziekenhuis. Monique: “Hij werd helemaal onderzocht, inclusief een scan. De conclusie: een depressie. Rob werd naar een psycholoog verwezen en daar moesten we het maar mee doen. Ondertussen kreeg Rob gelukkig een baan bij vrienden met een hoveniersbedrijf. Rob heeft altijd als accountmana..