Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Wereldberoemd in Weesp

Eindelijk! Onze afspraak van bijna een jaar geleden kwam dichter en dichterbij. U kent ze ongetwijfeld. Ik ook. Dacht ik. Maar echt kennen. Dat is anders. We zien elkaar regelmatig. Zij, achter de bakkerstoonbank. Servicegericht. Ik als klant. Mijn bestellingen mompelend. 

Wat begon als een grap in coronatijd: “Als dit voorbij is moeten we eens gaan borrelen”, werd nu dan realiteit. 

Daar zat ik. Midden op het immens populaire terras van Wispe. Loeidruk. De zon scheen. Om de minuut vroeg iemand of ze één van de twee lege stoelen mochten pakken (ben je helemaal bedonderd). En daar kwamen ze. Met de auto voor de deur afgeleverd. Gekleed op een avond uit. Niets herinnerde mij aan een bakkersschort. 

Carla en Irma. Samen hét gezicht van bakkerij Mühl. Het team dat al 20 jaar samenwerkt. Bijna altijd vanaf 06.00 uur. Eerder 5 dan 4 dagen in de week. Ze zien alles, weten alles en hebben genoeg verhalen voor borrels tot aan Kerstmis.

Carla is met pensioen. Maar onmisbaar, dus valt ze 9 september nog even in. En Irma stond de volgende dag (zondag) gewoon weer om 06.00 uur in de winkel. Onverstoorbaar.

Het zijn werkelijk de liefste schatten van Weesp en Driemond. En ik ben hun partners dankbaar dat ik deze prachtige vrouwen even in hun vrije tijd mocht spreken. We hebben veel gelachen en bijna gehuild. Ik hoop ze samen nog veel mee te maken. In ieder geval 9 september.