Wandelen met Toos

WEESP De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn selecteert elke week voor de lezers van het WeesperNieuws een aantal nieuwe/recente vrijwilligersvacatures binnen Weesp of in de nabije omgeving.

Programmaboekje Plusbus

De Plusbus is een initiatief van Versa Welzijn en het Ouderenfonds. Met deze 9-persoonsbus kunnen senioren uitstapjes maken in de omgeving. De bus rijdt naar musea, markten, restaurants en natuurgebieden. Iedere 2 maanden verschijnt er een nieuw programmaboekje. En voor het maken hiervan zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Het programmateam, bestaande uit 5 personen, komt 2 x per 2 maanden bij elkaar op vrijdagmorgen 10-12 uur. De eerste vrijdag om ideeën uit te wisselen en na 14 dagen om het conceptboekje te bespreken. Ben je handig met Word en Excel en heb je leuke ideeën voor uitstapjes? Dan komen we graag met je in contact!

Boodschappen meenemen

Voor sommige inwoners in Weesp is het best lastig om boodschappen te doen. Bijv. vanwege ziekte, een beperking of door hun leeftijd. Het zou heel fijn zijn als je toch al boodschappen aan het doen bent je ook wat boodschappen voor een kwetsbare mede-inwoner zou willen meenemen. Kleine moeite, groot plezier! Zie je dit wel zitten? Neem dan contact op met Annabel of Susan van Versa Welzijn.

De 76-jarige Toos uit Weesp is een gezellige vrouw die graag reuring om zich heen heeft. Door haar lichamelijke kwetsbaarheid durft ze op dit moment niet zelfstandig naar buiten. Toos loopt achter een rollator en wil graag met een vrijwilliger oefenen om wat verder te lopen dan ze nu kan, zodat ze weer meer kan ondernemen en haar huis weer uitkomt. Wil jij Toos helpen haar leefwereld wat te vergroten en de sleur te doorbreken? Toos is bij voorkeur in de middag beschikbaar.

Op vcweesp.nl staan meer vacatures. Voor vragen is de centrale bereikbaar via info@vcweesp.nl of 06 - 82 60 59 87.