Afbeelding
Foto's: Brian Elings

‘Over twee seconden kan de pieper gaan en wie weet wat me dan te wachten staat?’

Mensen Zaterdagportret

Raymond Terweij zit sinds deze week precies 28 jaar bij de brandweer Weesp. Hij begon als vrijwilliger, en is dat nog steeds, maar hij heeft op een gegeven moment ook de stap gezet naar de beroepsbrandweer. Momenteel is Raymond het grootste deel van zijn werkweek adviseur Dekking en Inzet op kazerne Nico in Amsterdam, het andere deel besteedt hij als postcoördinator aan het aansturen van de brandweerpost in Weesp.

Voor de Weesper bij de brandweer ging, verdiende hij zijn brood als taxichauffeur: “Bij Taxi Sempel. Maar dat heb ik maar een jaartje gedaan, ik kwam toen net uit militaire dienst. Na de taxi ben ik bij de gemeente Weesp gaan werken als meewerkend voorman in de groenvoorziening. Ik ben van huis uit hovenier, vandaar. Dat heb ik een paar jaar gedaan, tot er op het gemeentehuis een plekje vrijkwam als coördinator post.” Hij lacht: “Eigenlijk hetzelfde als postcoördinator, maar dan van een ander soort post.” 

Hij blikt op de jaren in de postkamer terug als ‘een hele leuke tijd’. Toch sloeg hij een andere weg in. “Ik werd benaderd voor een functie als persoonsbeveiliger in het hotelwezen en in die periode ben ik bij de vrijwillige b..