Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Brain Rebels puffen uit bij Bar Blauw na dag 1 van ‘Lopen naar de maan’

Mensen

Annelies van der Meen had zes jaar geleden niet kunnen denken dat zij zelfstandig van Amsterdam naar Weesp zou kunnen lopen. In 2013 liep ze zwaar hersenletsel op bij een fietsongeluk. Dat ze vanmiddag toch in de Theetuin zat uit te puffen, dankt ze aan het avontuur dat verpleegkundige Irene Kagei met haar durfde aan te gaan. Hun avontuur werd een missie. 

Verpleegkundige Irene Kagei leerde Annelies van der Meen kennen in de zorgvilla waar ze werkte. Annelies verbleef daar omdat ze traumatische hersenletsel had opgelopen bij een fietsongeluk in het Sarphatipark in Amsterdam. De vrouw, moeder van drie kinderen, was er slecht aan toe. 

“Op het moment dat ik Annelies ontmoette was het 2,5 jaar na het ongeluk en was zij - volgens de artsen - in een chronische fase beland en had ze haar plafond bereikt”, vertelt de verpleegkundige. “Annelies kon op dat moment nauwelijks praten, geen geluiden verdragen en had een zeer beperkt sociaal leven. Ze was pas 54 maar moest de rest van haar leven noodgedwongen doorbrengen in een woonvorm, tussen 80- en 90-jarige mensen. Dat dit haar eindpunt zou zijn, voe..