Stephanie Prinssen is tekstschrijver en en communicatiemedewerker. Poes S is op Instagram te volgen onder to-cat-swoon. Volgende week op deze plek: huisarts Hans Burggraaff.
Stephanie Prinssen is tekstschrijver en en communicatiemedewerker. Poes S is op Instagram te volgen onder to-cat-swoon. Volgende week op deze plek: huisarts Hans Burggraaff.

In de papieren

Het is dat de kat van dienst er zich breeduit overheen drapeerde waardoor het puntje van altijd zijn ongeduldig tap-tap-tappende staart mij op een intrigerende kop wees op de gemeentepagina in het WeesperNieuws van vorige week. Ideeën voor Weesp gezocht (dubbele punt), kon ik nog net ontcijferen voordat de tekst onder een warm spinnend lijf verdween dat zich luier dan lui nog net iets verder over het artikel heen uitstrekte. Het enige dat ervan onder zijn luchtknedende voorpoten uitpiepte was een iconografisch ventje dat op zijn losse pols een euroteken balanceerde. Dat kon, gezien de drie dikke beknipte beurzen op de achtergrond, alleen maar op uitdelen wijzen. Altijd interessant, natuurlijk. Zeker als het om goede ideeën gaat. Dus werd de harige natneus even kordaat als voorzichtig naar de marges van de krant geschoven. Na wat lodderig geknipoog en een laatste omrol kon ik dan eindelijk het stukje lezen. Waarin ik werd getrakteerd op de start van Weesp Begroot. Een gemeentelijk initiatief dat drie zakken geld beschikbaar stelt voor verbindende buurtplannen die de leefbaarheid van Weesp vergroten. 

Nooit gedacht dat ik ooit leefbaar en Weesp in één adem in één zin zou noemen, maar, voilà. Daar staat het. De kogel is door de kerk, zullen we maar zeggen en dat is mooi. Want nu kan ik toch even een ideetje aanstippen dat in verband staat met een kerk. Met de Grote Kerk welteverstaan. Die van dat carillon, ja. Of eigenlijk met de Werkgroep Oud Papier van die kerk. Want daar had ik (net voor de kat de krant inpikte) wel een heel artikeltje over gelezen. Een beetje ongezellig stukje, trouwens. Want hoe moet het voelen als je na 25 jaar vrijwillig papier inzamelen voor het onderhoud van die mooie kerk zomaar door het GAD wordt vervangen? Dat je aan de straat bent gezet? Na zelf zo’n 21 jaar grif van dit burgerinitiatief gebruik te hebben gemaakt, vind ik een bedankje wel op zijn plaats. Dus room voor het grote uitdelen de pot van dit begrotingsplan eerst wat af. Een plaquette met dankwoord loopt echt niet in de (oude) papieren.