Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Plan Weesperwerf moet terug naar de tekentafel

B2b

Het college van B en W presenteerde het plan Weesperwerf als een zekerheidje, maar de vraag na gisteravond is of het plan door de gemeenteraad komt. De vraag is: krijgt wethouder John Vos van ruimtelijke ordening weer een tik op zijn vingers? In elk geval heeft hij de kans gekregen om het plan aan te passen.

‘Zienswijzen leiden niet tot ingrijpende veranderingen Weesperwerf’ kopten wij vorige week boven een artikel met als inhoud het voorstel van het dagelijks bestuur aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan aan te passen om daarmee de bouw van 115 woningen aan de Nijverheidslaan mogelijk te maken. Er waren negen zienswijzen ingediend, maar alle negen werden als ‘te licht’ beoordeeld om te zorgen dat het plan ingrijpend werd veranderd.

‘Het oproer kraait’ 

Appeltje-eitje

Tot niet zo lang geleden betekende deze manier van doen appeltje-eitje voor het college. Immers. een meerderheid in de raad stond achter het coalitieakkoord en elk plan haalde automatisch de finish. Als er al gemord werd, dan was dat voor de bühne. Maar sinds ongevee..