Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Gemiddeld bijna drie jaar wachttijd voor een sociale huurwoning in Weesp

Algemeen

In Weesp zijn er in 2020 in totaal 99 sociale huurwoningen aangeboden. Er staan meer dan 2500 mensen ingeschreven waarvan er 777 ook daadwerkelijk actief op zoek zijn naar een woning. Gemiddeld moeten Weespers bijna drie jaar wachten voordat ze een woning toegewezen krijgen. Dat is de kortste wachttijd in deze regio. 

Dit blijkt uit de resultaten over 2020 die woningcorporaties uit WoningNet hebben gehaald. Samen met de gemeenten in de regio zijn daar die resultaten omgezet in lijsten en tabellen. “Op hoofdlijnen signaleren we dat het aantal ingeschreven woningzoekenden blijft stijgen en het aantal reacties op een vrijkomende woning (gemiddeld genomen) toeneemt, bij een licht toegenomen aanbod,” staat er in een Raadsinformatiebrief over het rapport te lezen.

Inschrijvingen

Aan het einde van 2020 stonden er ruim 42.000 huishoudens ingeschreven bij WoningNet Gooi en Vechtstreek. Daarvan kwamen er 2.610 uit Weesp. Ruim 750 woningzoekenden reageerden actief, dat houdt in dat zij in het jaar minimaal één reactie gaven. Dit aantal..