Afbeelding

Helicopterview vanuit een Piper Archer

Algemeen

Vanuit de lucht vallen bepaalde dingen meer op dan wanneer je beneden rondloopt. Neem de platanen rond de Kom, die hebben allemaal dezelfde eironde* vorm. Een helicopterview noemen ze dat, je ziet iets als geheel. Al zijn deze foto’s niet gemaakt vanuit een helicopter maar vanuit een Piper Archer, met G.J. Schultz uit Weesp achter de stuurknuppel. 

G.J. Schultz werkte ruim 25 jaar bij KLM, in verschillende functies gericht op de veiligheid van de passagiers. Al vrij snel in deze loopbaan haalde hij zelf ook zijn vliegbrevet. Inmiddels is de Weesper alweer een tijdje met pensioen, maar vliegen doet hij nog steeds. Hij komt dan steevast terug met een nieuwe serie luchtfoto’s, die laten zien mooi Weesp is en wat er allemaal is veranderd. 

Deze week trok Schultz er twee keer met de Piper Archer op uit, woensdag en donderdag. Hieronder het fascinerende resultaat. 

*Eironde vorm hebben we niet zelf bedacht. Dat staat in het Bomenbeleidsplan 2007-2017 van de gemeente Weesp. De platanen rond de Kom zijn in 2009/2010 geplant. Daarvoor stonden er iepen.

Op deze foto van de schansen is het vesting..