Oud- Weespse Karin Strobos in 'De Nachtegaal en De Keizer'
Oud- Weespse Karin Strobos in 'De Nachtegaal en De Keizer' Foto: Rob van Dam

Schoolvoorstellingen trappen WCMF 2021 af

WEESP 'De kop is eraf', laat het team van Weesp Chamber Music opgetogen weten. Met muzikale voorstellingen voor de leerlingen van de Weesper basisscholen is het Weesp Chamber Music Festival 2021 van start gegaan. 

Met een spetterende opening vorige week dinsdag in de Van Houtenkerk hebben verschillende basisbovenbouwklassen genoten van de voorstelling Be Opera met Ton Meijer in de hoofdrol. En op maandag 20 september zijn de basisonderbouwklassen getrakteerd op de muzikale voorstelling De Nachtegaal en De Keizer met ex-Weesper Karin Strobos (mezzosopraan) als hoofdrolspeler. De voorbereidende lessen op de scholen hadden de week ervoor al plaatsgevonden. De kinderen, leerkrachten en de begeleidende ouders waren volgens de organisatie van het festival laaiend enthousiast. Daarom tipt secretaris DaniĆ«lle Noordzij dat er voor de familievoorstelling VaarWel van aanstaande zaterdag nog kaarten beschikbaar zijn.  

Vanaf morgen (donderdag 23 september) kan er vier dagen lang worden genoten van klassieke kamermuziek in de Van Houtenkerk. Letters from home is dit jaar het thema. De artistieke leiding is zoals ieder jaar in handen van het Navarra String Quartet, dat een nieuwe formatie heeft. Het kwartet bestaat nu alleen uit mannen en heeft het Verenigd Koninkrijk als thuisbasis. Marije Johnston is, ondanks dat ze geen deel meer uitmaakt van het kwartet en hier niet meer woont, toch dit jaar weer van de partij en speelt in sommige concerten mee. Het festival bestaat uit uiteenlopende uitvoeringen: van ochtendconcerten en avondconcerten tot familieconcerten en een Grand Finale. Een aantal concerten wordt twee keer gegeven omdat er minder plaatsen in de kerk beschikbaar zijn. Het openingsconcert is volledig uitverkocht. Voor de overige concerten zijn nog enkele kaarten beschikbaar via www.wcmf.eu.