Afbeelding

Waar? In Weesp?

Sprak deze week twee bijzonder leuke vrouwen. Eén met een pop van een baby onder haar arm. De ander moeder van drie. Geen van beiden wist van een theater in Weesp. Ook geen bioscoop. En toch wonen ze hier al 2 jaar. Dit tekort aan Weesp-kennis kunnen we bijvoorbeeld scharen onder desinteresse. Of door al die kinderen zijn ze misschien nauwelijks buiten de deur geweest. Of zijn het simpelweg dames met een vorm van agorafobie onder de leden. Een Griekse samenvoeging van markt en vrees, pleinvrees dus. Maar ik zie ze ook weleens skippyballen bij school, dus die laatste valt af.

Edoch… we hebben hier wel een ernstig probleem. En dus heb ik de hulp van De Kwartiermakers ingeroepen. En laten die nu net gestart zijn met WeespWijktUit!

Afgelopen vrijdag vertrokken de 3 creatieve Weespersluise meisjes van 29+ met bestelbus, buitenhuiskamer en ‘Coffee-to-Stay’ naar Aetsveld. Om kennis te maken met de bewoners aldaar. Ze deelden hun kennis (en lekkere koffie) over Weespersluis en kregen veel van de Aetsvelders over Aetsveld terug. Reuze interessant, maar nu even te veel informatie voor deze column. Als u deze creatieve en bijzonder aardige vrouwen steunt via Weespbegroot.weesp.nl/plan/40875 dan komen ze wellicht binnenkort ook nog eens met een WeesperParade. Want ze willen Weesp verbinden. Daarover later meer.

Wat betreft de twee onwetende dames. Zij kunnen inmiddels het theater vinden. Nu het museum nog (“Is er ook een museum?”).