Een muzikale vertelling van Irina Parfenova en Bartho Braat in de City of Wesopa.
Een muzikale vertelling van Irina Parfenova en Bartho Braat in de City of Wesopa. Foto: Nadja Willems

Donderdag 7 oktober

Waterlandmuseum 

10.30 uur | U wordt thuis
opgehaald

We gaan lunchen in het gezellige centrum van Monnickendam en vervolgens bezoeken we het Waterlandmuseum (dat in de Speeltoren is gehuisvest) over Waterland en haar historie. Info: 0294-410639.

Alzheimer Café

19.30 uur | Hotel Het Hart van Weesp

Vanavond praten we over 'Levensvragen en zingeving'. Een belangrijk thema voor ieder mens, zeker voor mensen met dementie en hun naasten. Gasten zijn Cindy Kooijman en Claudy Weijers, geestelijk verzorgers, betrokken bij ouderen en zingevingsvragen.

Film: 'Druk'

20.00 uur | City of Wesopa

Een experiment met grotere gevolgen dan ooit werd verwacht. Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt en onze problemen vermindert. Entree € 9,50.

Vrijdag 8 oktober

Cursus: Frida Kahlo

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

In vier lessen neemt kunsthistorica Diana Kostman u mee naar het leven en werk van de inspirerende kunstenares Frida Kahlo en haar revolutionaire Mexicaanse tijdgenoten uit de beeldende kunst. Zie voor meer informatie www.artemisomnibus.nl.

Unieke expositie 

10.00 uur | Synagoge Weesp

Op 8, 9 en 10 oktober een unieke expositie. Rauwe materialen uit de bouw zijn verwerkt in beelden, sculpturen en schilderijen. Beleef het met de kunstenaars Riet Blüm, Eric Karel, Mike Zitman en Ernest Laeven. Vrijdag van 17.00 - 20.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 - 17.00 uur.

Inloop bij buurtkamer

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje,
Kastanjelaan 2a

Boodschappen gedaan en dan even bijkletsen met een kopje koffie bij buurtkamer de Kastanje, een gezellige afsluiting van de week.

Cabaret

19.00  en 21.00 uur |
City of Wesopa

De nieuwe levensfase van Henry van Loon. 'Kinderen en puppies' was de werktitel voor zijn nieuwe programma. Toen Henry zijn vriendin met jonge kinderen ontmoette, werd hij namelijk zomaar ‘stiefvader’ of ‘bonuspapa’ of ‘jij bent niet mijn echte papa’. Daarna nam Henry ook nog de pup Jannie in huis. Zijn burgermansbestaan was een feit. Als klap op de vuurpijl is hij vader geworden van een eigen dochter. Het gezin vormt het thema van zijn nieuwe voorstelling. Misschien wel herkenbaarder dan ooit, maar grappig en onnavolgbaar als altijd.

Zaterdag 9 oktober

Repair café

10.00 uur | De Wintertuin

Vanaf 10.00 uur bent u welkom, kapotte spullen kunt u inleveren voor reparatie tot 12.00 uur. Moet u wachten dan is er koffie en thee.

Rondleiding boerderij 

14.00 uur | De Groene Griffioen

Leer meer over dit innovatieve familiebedrijf. De rondleiding is onderdeel van de Wij.land inspiratieroute, een interactieve fietsroute door de omgeving langs duurzame boeren en nieuwe landschapskunst. Aanmelden via wij.land/inspiratieroute.

Cabaret: Stephanie Louwrier

20.30 uur | Theater City of Wesopa

'Show must go on' is een muzikale, taboedoorbrekende, humoristische, sexy en persoonlijke onewomanshow met muzikant Christiaan Verbeek aan het hoofd van de knoppen. Een feest zonder laatste ronde. Een show zonder tijdslot.

Zondag 10 oktober

Collecteweek 

Diverse locaties in Weesp

Collecteweek brandwonden: 10 t/m 16 oktober. Informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichting vindt u op www.brandwondenstichting.nl.

Walk a silent mile

11.55 uur | Grote Plein

Iedere zondag een rustige stadswandeling ter bescherming van de Nederlandse democratie. Start vóór het gemeentehuis van Weesp. Zie ook: www.walkasilentmile.nl.

Familievoorstelling (try-out)

11.00 en 14.30 uur |
City of Wesopa

Mime Wave - Thuis. Een beeldende voorstelling over je ergens thuis voelen. In huis voelt Ana zich veilig en thuis. Thuis heeft ze haar hondje Djonnik en hangt haar eigen schilderij aan de muur. Dan blaast een storm haar huis zomaar weg. Nu moet Ana op zoek gaan naar een ander huis. Naar een huis waar ze zich weer thuis kan voelen. Op haar zoektocht komt ze allerlei aardige dieren tegen. Kan ze misschien bij een van hen wonen? Maar de huizen van dieren zijn niet geschikt voor mensen. Eindelijk vindt ze een huis waarin ze kan wonen. Toch voelt Ana zich nog niet gelukkig. Want hoe maakt ze van een vreemd huis weer haar thuis?

Kamerkoor 

14.30 en 16.30 uur |
Van Houtenkerk

Kamerkoor Victoria, solisten en barokensemble o.l.v. dirigent Robert van der Vinne voeren op zondagmiddag de populaire barokopera 'Dido & Aeneas' van Purcell uit. Info/tickets: www.kamerkoorvictoria.org.

Maandag 11 oktober

Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp

Elke maandag inloop Seniorweb Weesp. U kunt vragen stellen over uw computer, telefoon of tablet. Wij zijn open van 10.00 tot 12.00 uur. 

Koffiemiddag Zonnebloem 

14.00 uur | De Wintertuin

Iedereen is welkom in de Wintertuin. Onder het genot van koffie, thee of fris kunt u een spelletje komen spelen of aanschuiven aan de kletstafel. Entree: € 3,-. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Koersballen 

14.00 uur | OAZ-gebouw

Stap eens binnen om te zien wat het inhoudt, het is tevens bewegen voor ouderen, dus mannen en vrouwen, U bent van harte welkom. Iedere maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur. Anke Heijnis 06-30937067.

Weesp Duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema's op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren, ook over collectieve zonnepanelen. www.weespduurzaam.nl.

Lekker meezingen!

20.00 uur | City of Wesopa

The City Singers zoekt nieuwe leden. Kom op maandagavond gratis meezingen. We zingen o.a. popmuziek en musicalliederen. Aanmelden via bestuur@thecitysingers.nl of www.thecitysingers.nl.

Celloconcert 

20.00 | Van Houtenkerk

Cellist Jan Bastiaan Neven en pianist Edward Janning presenteren een recital met bijzonder en niet zo vaak te horen repertoire. Muziek van Fauré, Duparc, Hahn, Britten en Mendelssohn. Kaarten aan de deur en te bestellen via erard-ensemble.nl.

Cellorecital (2e concert)

21.00 uur | Van Houtenkerk

Cellist Jan Bastiaan Neven en pianist Edward Janning presenteren een recital met werken van Mendelssohn, Britten en Fauré.

Dinsdag 12 oktober

Versa Vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Iedere dinsdag van 11.00 - 12.00 uur is er een inloopspreekuur. 

Woensdag 13 oktober

Creatieve ochtend

10.00 uur | Papelaan 99

Elke tweede woensdag van de maand creatieve ochtend bij Stichting Vrouwen van Weesp.

Ontmoet en groet

13.00 uur | Papelaan 99

Ontmoeten en groeten kan iedere woensdagmiddag van 13.00 - 15.30 uur. Tijdens de doorlopende inloop met thee en koffie is er deze middag ook de mogelijkheid om te gaan fietsen met Ben. Meedoen? Bel Nell op dinsdag, woensdag of donderdag op 06-51539984.

Muziek

20.30 uur | City of Wesopa

In theater City of Wesopa vindt de première van de nieuwe muzikale vertelling plaats: 'De granaten armband'. Deze productie is het resultaat van een samenwerking van de bekende acteur Bartho Braat, de niet minder bekende regisseur en scriptschrijver Gerardjan Rijnders en pianiste Irina Parfenova en is gebaseerd op een verhaal van de in Nederland te weinig bekende Russische schrijver Alexander Koeprin (1870-1938). De toeschouwer wordt ondergedompeld in het Russische societyleven van begin vorige eeuw. Er is liefde die alleen in muziek haar gelijke vindt, – daarom klinken er pianostukken van Tsjaikovski, Skrjabin en Rachmaninov en culmineert de voorstelling, net als Koeprins novelle, in het magistrale Largo Appassionato uit Beethovens Tweede pianosonate. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren: www.wesopa.nl.

Donderdag 14 oktober

Rondrit Rivierenland

10.00 uur | U wordt thuis
opgehaald

We rijden langs een aantal rivieren, zoals de Lek en de Waal (mooie grote rivieren met veel binnenvaartschepen), de Linge en het Merwedekanaal. In Zaltbommel gaan we lunchen. Info: 0294-410639.

Bingo 

13.45 uur | De Wintertuin

Kom gezellig bingoën en neem een vriend of vriendin mee. Prijs € 2,- voor een plankje waar u negen keer drie rondes mee kunt doen.

Film: 'Sweat'

20.00 uur | City of Wesopa

Sylwia Zajac is een populaire 30-jarige fitnesscoach en influencer in Warschau. Ze werkt hard om haar lichaam in vorm te houden en inspireert daarmee haar honderdduizenden volgers. Entree € 9,50.

Langlopende exposities 

Henriette van Zwet

10.30 uur | Het Lichthuis


Doorlopende expositie van schilderijen van Henriette van Zwet. Henriette schildert landschappen met olieverf en een paletmes. Ook interieurs van kerken. Zij schildert het liefst van zelfgemaakte foto's.

Van Houten grensverlegger

10.00 uur | Museum Weesp


Museum Weesp brengt elke zaterdag en zondag het succesverhaal van Van Houten in beeld met o.a. prachtige kleurrijke affiches en bonbondozen. In de tentoonstelling is de allereerste reclamefilm uit het jaar 1899 te zien.
www.museumweesp.nl.

De Hand van de Meester

13.30 uur | Museum Weesp

Tentoonstelling over de restauratie van het schilderij ‘De burgemeesters van Weesp'. In de 17e eeuw is Gijsbert Jansz. Sybilla burgemeester van Weesp. Hij is ook meester-kunstschilder. Op dit schilderij legt hij niet één, niet twee, maar zelfs drie burgemeesters vast. Te bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.