Het ABC Gospel Choir.
Het ABC Gospel Choir. Foto: Siel Timperman

Gospel & Cake rond Allerzielen

WEESP In Memoriam Uitvaarten en de City of Wesopa bieden Weespers zondag 31 oktober een hartverwarmende matineevoorstelling aan. Met 'Gospel & Cake' willen zij in de periode rond Allerzielen steun bieden aan Weespers die in coronatijd een dierbare hebben verloren.

Het ABC Gospel Choir combineert swingende Afro-Amerikaanse gospelsongs/spirituals met Motown-soul en popnummers. De zangeressen maken met hun energie, hun prachtige stemmen en ritmegevoel van elk optreden een betekenisvol moment. Daarbij nemen zij hun publiek op een vrolijke manier mee naar een andere wereld. Ver weg van de waan van de dag.

De voorstelling vindt plaats op 31 oktober 2021 om 15.00 uur in de City of Wesopa in Weesp. De voorstelling is gratis (inclusief koffie/thee en cake in de pauze). Het is wel noodzakelijk vooraf te reserveren via wesopa.nl/city/agenda. Vol is vol.

De matineevoorstelling is een initiatief van Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten uit Weesp. Als uitvaartbegeleider ervaart Monique dagelijks dat een uitvaart in coronatijd niet altijd kan verlopen zoals de overledene of de familie eigenlijk had gewenst. Bijvoorbeeld omdat niet alle genodigden bij het afscheid aanwezig konden zijn vanwege het maximumaantal toegestane personen op een afscheidslocatie. Of omdat de nabestaanden afstand moesten houden en elkaar niet mochten knuffelen. Monique: "Met deze voorstelling willen wij nabestaanden - juist in deze periode rond Allerzielen - extra steun en warmte geven. Maar natuurlijk zijn ook anderen die van gospel houden welkom. Ik hoop dat iedereen die deze voorstelling heeft gezien, er met een glimlach vandaan komt.”