Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Benoeming Heijstee als burgemeester is definitief

Algemeen

WEESP Drs. A. (Astrid) Heijstee-Bolt is nu ook officieel benoemd tot burgemeester van de gemeente Kaag en Braasem. De benoeming gaat in op 3 november 2021. Over haar opvolging is nog niets bekend, terwijl die er nu toch wel heel snel aan komt. 

Heijstee (50) is momenteel wethouder in Weesp en heeft in haar portefeuille onder andere Economische Zaken, Sport en Onderwijs. Volgens officiële gegevens is zij lid van D66.
Heijstee is de derde wethouder van het huidige college van B en W in Weesp die voortijdig weggaat. Maarten Miner verliet het college om politieke redenen, terwijl Léon de Lange net als Heijstee ook burgemeester is geworden. In zijn geval is dat van Landsmeer.

Kaag en Braassem, een fusiegemeente die op 1jauari 2009 is ontstaan, ligt ten oosten van Leiden in het groene hart van de Randstad . Onder andere het Braassemermeer maakt deel uit van de groene en waterrijke gemeente. Er zijn verschillende woonkernen, waarvan Roelofarendsveen de grootste is. Heijstee volgt Marina van der Velde-Menting op.