Afbeelding
Foto: Daniel van Straten

Katinka Hilders nieuwe wethouder

WEESP Achter de schermen is er ongetwijfeld veel over te doen geweest, maar de kogel is door de kerk: Katinka Hilders-van de Wetering wordt de opvolger van wethouder Astrid Heijstee. 

Astrid Heijstee-Bolt trekt vrijdagmiddag de deur van het stadhuis achter zich dicht om zich voor te bereiden op haar nieuwe functie als burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Vorige week werd Heijstee officieel benoemd tot burgemeester van die gemeente. Ze wordt op 3 november beëdigd, nadat ze op 13 juli werd voorgedragen voor de post die vacant komt.

Tijd genoeg

Van 13 juli tot en met 12 oktober is nagenoeg drie maanden en je zou denken: tijd genoeg om een opvolger te vinden. Maar toch heeft het tot zowat het laatste moment geduurd voordat bekend werd dat Katinka Hilders-van de Wetering voor de tijd die het nog duurt de nieuwe wethouder zal worden.

Astrid Heijstee heeft in haar portefeuille van wethouder in Weesp onder andere Economische Zaken, Sport en Onderwijs gehad. Heijstee is de derde wethouder van het huidige college van B en W in Weesp die voortijdig weggaat. Maarten Miner verliet het college om politieke redenen, terwijl Léon de Lange net als Heijstee ook burgemeester is geworden. In zijn geval van Landsmeer.

Lees verder op Extra.