Afbeelding
Foto: SKBNM

Ook Gooise kinderopvangorganisaties slaan alarm: ‘Groot tekort aan medewerkers’

Bedrijven

Ook in ‘t Gooi en de Vechtstreek gevestigde kinderopvangorganisaties slaan alarm nu het tekort aan pedagogisch medewerkers in de sector dramatische vormen aanneemt. Zo hebben ook Bertus Koot van Kind & Co Ludens en Jelmer Kruyt van Koningskinderen hun krabbel gezet onder de door 125 kinderopvangorganisaties ondertekende brandbrief. 

De brief is verstuurd aan demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken Dennis Wiersma, voorzitter van GGD GHOR Nederland André Rouvoet en voorzitter van CNV Zorg en Welzijn Anneke Westerlaken. “Het is tijd om de noodklok te luiden en oplossingen aan te dragen”, aldus de ondertekenaars. “Het personeelstekort loopt steeds verder op en we weten dat dit ook op langere termijn zo blijft.” 

De cijfers liegen er niet om, vervolgen zij. Het aantal vacatures per duizend banen in de kinderopvang (de zogenaamde vacaturegraad) zou liggen op 34, en in het westen van ons land zelfs op 40. Ter vergelijking: in het onderwijs, dat ook kampt met tekorten, ligt dit cijfer op 21. De wachtlijsten lopen op, soms al meer dan een jaar en dan niet alleen op de..