De neuzen van de raadsleden staan inmiddels niet allemaal meer dezelfde kant op.
De neuzen van de raadsleden staan inmiddels niet allemaal meer dezelfde kant op. Foto: Screenshot

Voorgestelde benoeming CDA-raadslid tot wethouder is splijtzwam in de raad

Algemeen

Het voorstel om Katinka Hilders-Van de Wetering te benoemen tot nieuwe wethouder is een splijtzwam binnen de politiek. Raadsleden zijn verbijsterd en vragen zich af of er een meerderheid voor te vinden is. De kansen lijken echter goed te liggen in het voordeel van de curieuze benoeming. Een analyse. 

De WSP is behoorlijk van het padje af. Dat is althans de mening van een behoorlijk aantal raadsleden die absoluut niet snappen waarom Katinka Hilders-Van de Wetering wordt voorgedragen als nieuwe wethouder. Zij moet Astrid Heijstee opvolgen, die vrijdag afzwaait om burgemeester in Kaag en Braassem te worden.

Eerder was er politieke consensus bereikt dat Weesp met de twee blijvende wethouders, John Vos en Carin Ogier, de fusie zou kunnen halen. De belangrijkste dossiers zijn de Omgevingsvisie Weesp 2050, de bouwplannen De Weesperschool, Weesperwerf en Kostverlorenlocatie en de laatste begroting. Deze worden de komende weken behandeld. Daarna is er niet zoveel meer te doen. Er werd zelfs al extra ambtelijke ondersteuning geregeld om de twee..