Afbeelding
Foto: Comedy Café

‘Grappen over het groene kruis liggen gevoelig bij Weespers’

Kunst & cultuur

Trigger Warning Tuesday, zo heet de maandelijkse comedyavond in de City of Wesopa. De volgende editie is op dinsdag 26 oktober aanstaande, maar de ‘trigger warning’ is niet voor niets. Initiatiefnemer en comedian Rogier Kahlmann vertelt over deze comedyavond vol politiek incorrecte grappen en anti-woke humor.

Scenarioschrijver en comedian Rogier Kahlmann woont inmiddels in Bussum, maar ooit woonde hij in Weesp. “Ik vond altijd dat Weesp een comedyavond miste. Natuurlijk is er cabaret in de City of Wesopa. Maar zo’n ranzige, rokerige – bij wijze van spreken dan, want dat kan natuurlijk niet – avond met meerdere stand-up comedians op het podium, zonder liedjes maar gewoon harde grappen en hard lachen, dat had Weesp nog niet.” 

Daarom bedenkt Rogier comedyavond Trigger Warning Tuesday en legt dit idee voor aan Mechteld Bannier, de directeur van de City of Wesopa. “Zij was meteen enthousiast. Vorige maand hebben we de eerste editie gehad en dat was een groot succes. Op dinsdag 26 oktober is de tweede Trigger Warning Tuesday in de City of Wesopa.”