Openstelling Van Houtenkerk op zondag 24 oktober.
Openstelling Van Houtenkerk op zondag 24 oktober. Foto: Ernest Annyas

Donderdag 21 oktober

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

'Duizend jaar op Nederlandse bodem'. Wist je dat de middeleeuwen veel meer zijn dan de overlap tussen de oudheid en de vroegmoderne tijd? Hóeveel meer, dat hoor je van Joke Passchier tijdens deze themaochtend. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden via www.bibliotheekgooienmeer.nl.

PlusBus: Herfsttoer Veluwe

10.30 uur | U wordt thuis
opgehaald

Herfstrondtoer over de Veluwe. Vandaag gaan we vanuit de bus de prachtige herfstkleuren van bomen en struiken op de Veluwe bekijken. Onderweg zullen we ergens lunchen.

Film: 'Mijn beste vriendin Anne'

20.00 uur | City of Wesopa

Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Entree € 9,50.

Vrijdag 22 oktober

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje,
Kastanjelaan 2a

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje in buurtkamer de Kastanje. Wil je leren breien of haken: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Cursus: Frida Kahlo

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

In vier lessen neemt kunsthistorica Diana Kostman u mee naar het leven en werk van de inspirerende kunstenares Frida Kahlo en haar revolutionaire Mexicaanse tijdgenoten uit de beeldende kunst. Zie voor meer informatie www.artemisomnibus.nl.

Inloop buurtkamer 

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje,
Kastanjelaan 2a

Boodschappen gedaan en dan even bijkletsen met een kopje koffie. Een gezellige afsluiting van de week.

Celloles 

18.00 uur | Fort Ossenmarkt

Elke vrijdag verzorgt Maximiliano Segura Sánchez voor De Gooische Muziekschool celloles in het fort aan de Ossenmarkt. Voor een eerste kennismaking is de school in het bezit van een cello. Proefles? info@degooischemuziekschool.nl.

Muziektheater

20.30 uur | City of Wesopa

Een feest der herkenning! De zussen Beatrice en Vera van der Poel zingen het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn, bij de piano. Entree € 22,50.

Zaterdag 23 oktober

Muziek (try-out) 

20.30 uur | City of Wesopa

'Two for the road'. Eric Vloeimans en Will Holhouser nemen je mee op een muzikaal avontuur vol onverwachte bochten. Eric Vloeimans is alom bekend als absolute meester op de trompet. 

Zondag 24 oktober

OERRR-expeditie 

10.00 uur | Fort Nigtevecht

Tijdens de Oerrr-expeditie kunnen kids allerlei avonturen beleven op deze verscholen plek. Zaag een Oerrr-ketting, doe de fortenbingo en luister naar de avonturen van de boswachter. Je hoeft je niet aan te melden en leden van NM krijgen korting.

Jeugd: 'Bonte Hond'

11.00 en 14.30 uur |
City of Wesopa

'Bonte Hond - Super Slow'.  Zo blijkt maar dat peuters veel stoerder zijn dan hun ouders ooit hadden verwacht. Nieuwe dingen ontdekken en uit je comfortzone breken. Daar zijn peuters heel goed in. 

SoWhat familieconcert 

11.00 uur | Van Houtenkerk

'De Dino en het ei'. Wie was er nou eerder? De kip, eh... dino of het ei? Over Archaeopteryx-kuikens in hun eierschalen en de klok die tikt op de maat van de muziek.

Openstelling Van Houtenkerk

13.00 uur | Van Houtenkerk

De vrijwilligers van de Historische Kring ontvangen u graag in dit 'Chocoladekerkje'. Uiteraard houden wij ons de voorschriften en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM en denken wij aan de veiligheid van publiek en vrijwilligers.

'Mijn beste vriendin Anne'

20.00 uur | City of Wesopa

Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Entree € 9,50.

Maandag 25 oktober

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp

Elke maandag inloop Seniorweb Weesp. U kunt vragen stellen over uw computer, telefoon of tablet. Wij zijn open van 10.00 - 12.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee proberen wij u dan weer verder te helpen op de 'digitale snelweg'.

Gezellige buurtinloop 

10.00 uur | Trainspotting

Een gezellige buurtinloop met een kop koffie/thee en wat lekkers om de week te beginnen tussen 10.00 en 12.30 uur. Iedereen is welkom. Kom gezellig langs bij Trainspotting!

Meer Bewegen voor Ouderen 

11.00 uur | Sporthal Aetsveld

Meer bewegen voor ouderen op maandagochtend van 11.00 - 11.45 uur en dinsdagochtend van 10.30 - 11.15 uur. Een gymnastiekles voor ouderen van 45 minuten. Het houdt je langer fit en zelfredzaam. Bovendien is het leuk en gezellig met elkaar in groepsverband bewegen op muziek. Info: 06-36543142.

Kom naar de ruilwinkel!

11.00 uur | Trainspotting

Duurzaam kleding ruilen of halen? Dat kan iedere dinsdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur. Wil je jouw overtollige kleding inbrengen? Dat kan iedere maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur.

Ochtendwandeling Papelaan

11.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Loop samen met de buurtsportcoach door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen buiten bij de voordeur van Versa Welzijn. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. btuenter@versawelzijn.nl

Fasciastretchles

18.00 uur | YogaToday,
de Laurentius

Soepel in je vel zitten heeft alles te maken met je fascia soepel houden. Dat doen je in deze les met verschillende vormen van beweging, stretching en massage. De lessen zijn voor iedereen geschikt. Vraag een gratis proefles aan: info@yogatoday.nl.

Weesp Duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren, ook over collectieve zonnepanelen. www.weespduurzaam.nl.

Taalkamer in de buurtkamer

19.00 uur | Buurtkamer Kastanje, Kastanjelaan 2a

Elke maandagavond komen Weespers en nieuwe Nederlanders samen om door middel van gesprekken over allerhande onderwerpen elkaar beter te leren kennen. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze waardevolle avonden.

Zwangerschapscursus 

20.15 uur | Verloskundige Praktijk Weesp

Zwangerschapscursus voor zwangeren die uitgerekend zijn in november of december. De cursus bestaat uit conditietraining, veel praktische tips en informatie en yogaoefeningen.

Dinsdag 26 oktober

Cabaret

20.00 uur | City of Wesopa

Trigger Warning is een comedyavond voor mensen die tegen een stootje kunnen en durven te lachen om dingen waar je eigenlijk niet om zou moeten lachen. Een politiek incorrecte anti-wokecomedyavond die zijn oorsprong vond in het Comedy Café Amsterdam, waar internationale Engelstalige comedians hun meer duistere en grove materiaal brengen. En nu brengen zij hun stoute en beledigende grappen naar de City of Wesopa in Weesp, omdat dat nu ook een beetje Amsterdam is. Entree € 16,-.

Versa vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Iedere dinsdag van 11.00 - 12.00 uur is er een inloopspreekuur. 

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht organiseert wederom het breicafé. Kom ook om in een gezellige sfeer breien, haken of ander handwerk. Heb je vragen hierover, expertise is aanwezig. Locatie: OAZ gebouw, Fijnvandraatlaan 2 te Weesp. Toegang is gratis.

Administratie voor elkaar

19.00 uur | Papelaan 99 

Avondspreekuur bij Versa Welzijn voor vragen over gemeentelijke minimaregelingen; wijzigen toeslagen; ordenen (digitale)administratie; (zorg)verzekering etc. Afspraak via wknops@versawelzijn.nl of 06-33951892.

Woensdag 27 oktober

Administratie voor elkaar

9.30 uur | Papelaan 99 

Inloopspreekuur voor hulp bij vragen over: kwijtschelding gemeentelijke belastingen, stadspas, scholierenvergoeding, gratis ov voor ouderen; wijzigen toeslagen, (zorg)verzekering; inschrijving voedselbank. Info Wknops@versawelzijn.nl of 06-33951892.

Ochtendwandeling Aetsveld

10.00 uur | Sporthal Aetsveld

Loop samen met de buurtsportcoach door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen buiten bij de voordeur van sporthal Aetsveld. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. btuenter@versawelzijn.nl.

PlusBus: Herfsttoer Veluwe

10.30 uur | U wordt thuis
opgehaald

Herfstrondtoer over de Veluwe. Vandaag gaan we vanuit de bus de prachtige herfstkleuren van bomen en struiken op de Veluwe bekijken. Onderweg zullen we ergens lunchen.

Pop-upquigong

15.00 uur | Grasveldje bij sauna in Weesp

Doe je mee de een oefening van 20 min. waarbij we traag, vloeiend & zacht bewegen? Op het grasveldje bij Sauna Weesp & fietsbruggetje. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer info op germaineduynstee.nl.

'Mijn beste vriendin Anne'

20.00 uur | City of Wesopa

Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog.

Donderdag 28 oktober

PlusBus: Herfsttoer Veluwe

10.30 uur | U wordt thuis
opgehaald

Herfstrondtoer over de Veluwe. Vandaag gaan we vanuit de bus de prachtige herfstkleuren van bomen en struiken op de Veluwe bekijken. Onderweg zullen we ergens lunchen.

Bingo

14.00 uur | OAZ-gebouw
Fijnvandraatlaan 2

De bingoballetjes gaan weer rollen.

Film: 'De veroordeling'

20.00 uur | City of Wesopa

Een ingrijpende film over de Deventer moordzaak. Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen.