Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen. Foto:

Raar

Jan: Ja, met Jan Kooper weer, ik vond het al zo raar dat u ophing! Maar wat ik dus wou zeggen: hij doet het volgens mij niet met zwarte pieten.
Stefan: Jan! Ik ben het. Je vriend!!
Jan: O… ja, nou heel gek. Ik werd net gebeld door iemand die vroeg of ik jou wilde vragen of je bij de intocht wil presenteren en toen zei ik: “dat vind hij heel leuk, maar dan wel met roetveegpieten." En toen...
Stefan: En toen?
Jan: En toen hing hij op. Dat is toch raar?
Stefan: En wie was het?
Jan: Geen idee, leek wel deepthroat met de stem van Jan Slagter.
Stefan: Hahaha.
Jan: En wil je nog verder lachen dan heb ik nog een verhaal: vorige week werd ik gevraagd om op te treden samen met de majesteit van het Nederlandse lied: Willeke Alberti. Het kon weer na de lockdown… op tv in Max live! Ik kreeg dus een contract opgestuurd van vier pagina’s, en het eerste wat je doet is toch even op de laatste pagina kijken.
Stefan: Het honorarium.
Jan: Haha, ja. Maar serieus. Het is mijn werk!
Stefan: Snap ik… en?
Jan: Ik moest tekenen voor een vergoeding van 0 euro inclusief reiskosten, met een handtekening van Jan Slagter d’r bij. Hahaha!
Stefan: Ongelooflijk..
Jan: Ja, ik lach erom, maar het is toch raar.
Stefan: Niet getekend?
Jan: Nee, met bloedend hart, maar het houdt een keer op. Deze hobby is mijn werk. Het is niet een potje voetbal met je vrienden.
Stefan: Nou maar in dat geval, wat wel leuk is… heb jij zin in walking voetbal voor 55-plussers bij FC Weesp? Simpele regels: niet rennen, geen fysiek contact, geen sliding en de bal laag houden.
Jan: Klinkt aantrekkelijk. Ik ben wel meer een niet-duikende-keeper, dus zet mij maar op doel.
Stefan: Hé, even lezen hoor… doeltjes zijn 3 bij 1…
Jan: Ha perfect! Daar kan ik gewoon in liggen.
Stefan: O wacht, er staat bij...
Jan: Wat staat erbij?
Stefan: Sorry.
Jan: Sorry?
Stefan: Geen keeper.
Jan: Hahaha, dat is ook raar, maar niet erg. Ik kom wel kijken.
Stefan: Kijken kost niks, zei mijn vader altijd.
Jan: Hou vol.
Stefan: Hou vol.