Plusbus Weesp.
Plusbus Weesp.

Donderdag 4 november

Rectificatie bingomiddag

14.00 uur | OAZ gebouw
Fijnvandraatlaan 2

Donderdag 4 november is er geen bingo. Donderdag 25 november bent u weer van harte welkom.

Themaochtend

10.00 uur | Van Houten Kerk
Oudegracht 69 

'Chocola van Van Houten'. In 1850 begon Van Houten in Weesp met het fabriceren van de wereldwijd verkrijgbare ‘beste chocola ter wereld’. Meer dan 90% van de werknemers waren vrouwen. Wat voor werk deden zij? Je hoort en ziet het met films en foto’s. Toegang gratis.

Alzheimer Café 

19.30 uur | Hotel Het
Hart van Weesp

Vanavond staan gedragsveranderingen bij mensen met dementie centraal. Psychologe Marjam Emal helpt de partner of mantelzorger als onze naaste met dementie ander gedrag gaat vertonen. En wat betekent het voor onze naaste met dementie zelf?

Film: Charlatan

20.00 uur | City of Wesopa

Jan Mikolasek was een kruidendeskundige die zijn volledige leven wijdde aan de zorg voor de zieken, ondanks de grote obstakels die hij tegenkwam in zijn privé- en openbare leven. Entree € 9,50.

Vrijdag 5 november

Saxofoonkwartet

20.15 uur | Het Jagthuis
Kamermuziek,
Nederhorst den Berg

MAAT Saxophone Quartet. Ze spreken dezelfde taal, letterlijk en muzikaal! Technisch zeer hoog niveau, organisch samenspel en een waanzinnig strakke presentatie. Hun programma is origineel en prikkelend, je wilt blijven luisteren. MAAT neemt dit jaar deel aan de Dutch Classical Talent.

Zondag 7 november

Concertharpiste

16.00 uur | City of Wesopa

Concertharpiste: Michelle Sweegers. De seizoenen: dieren en hun landschap. Een muzikale belevenis: de veelzijdigheid en het verhalende karakter van de harp. De mogelijkheden van de harp doen Michelle denken aan de kleuren van de seizoenen. Elk seizoen heeft zijn eigen kleur en karakter. Samen vormen ze het jaar. Dit is precies wat Michelle wil laten horen bij dit concert: elke compositie heeft zijn eigen karakter; samen vormen zij een geheel. Laat u door Michelle meenemen op de reis door de seizoenen. Entree € 15,-.

Maandag 8 november

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp

Elke maandag inloop Seniorweb Weesp. U kunt vragen stellen over uw computer, telefoon of tablet. Wij zijn open van 10.00 tot 12.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee proberen wij u dan weer verder te helpen op de 'digitale 'snelweg'.

Gezellige buurtinloop 

10.00 uur | Trainspotting

Een gezellige buurtinloop met een kop koffie/thee en wat lekkers om de week te beginnen tussen 10.00 en 12.30 uur. Iedereen is welkom.

Meer bewegen voor ouderen

11.00 uur | Sporthal Aetsveld

Meer bewegen voor ouderen op maandagochtend van 11.00 - 11.45 uur en dinsdagochtend van 10.30 - 11.15 uur. Een gymnastiekles voor ouderen van 45 minuten. Het houdt je langer fit en zelfredzaam. Bovendien is het leuk en gezellig met elkaar in groepsverband bewegen op muziek. Info: 06-36543142.

Kom naar de ruilwinkel

11.00 uur | Trainspotting

Duurzaam kleding ruilen of halen? Dat kan iedere dinsdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur. Wil je jouw overtollige kleding inbrengen? Dat kan iedere maandagochtend tussen 10.00 - 12.00 uur.

Koffiemiddag Zonnebloem 

14.00 uur | De Wintertuin

Onder het genot van koffie, thee of fris kunt u een spelletje komen spelen of aanschuiven aan de kletstafel. Entree: € 3,-. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Koersballen

14.00 uur | OAZ-gebouw

De koersbalclub start weer, stap eens binnen om te zien wat het inhoudt. Het is tevens bewegen voor ouderen, dus mannen en vrouwen, u bent van harte welkom. Iedere maandagmiddag van 14.00 tot16.00 uur. Info: Anke Heijnis 06-30937067.

Weesp Duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren, ook over collectieve zonnepanelen. www.weespduurzaam.nl.

Dinsdag 9 november

PlusBus Weesp 

10.30 uur | U wordt thuis
opgehaald

'Bezoek aan de Gouden Koets Amsterdam'. Nadat we bij Grand-Café Frankendael hebben geluncht, gaan we de Gouden Koets in het Amsterdam Museum bekijken. De Gouden Koets wordt getoond in een glazen behuizing. Info: maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur 0294-410639.

Versa Vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Iedere dinsdag van 11.00 - 12.00 is er een inloopspreekuur. 

Gratis advies

12.00 uur | ABC-UZ uitvaartzorg

ABC-UZ uitvaartzorg Weesp, helpt u de juiste keuze maken. De drempel om een uitvaartverzorger te bezoeken kan lager. Dat kan door een eerlijk advies. Maak een afspraak bij u thuis of op een locatie van uw voorkeur. Vooraf reserveren via 06-44432220.

Inloopspreekuur uitvaartzorg

12.30 uur | City of Wesopa

Elke dinsdag welkom voor al uw vragen over uitvaartzorg, eigentijds afscheid, uitvaartkosten of een uitvaartpolis-check. Ook info over dementievriendelijke uitvaartzorg. Kom kennismaken! inmemoriamuitvaarten.nl;
06-23309339;
monique@imuitvaarten.nl.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht organiseert wederom het breicafé. Kom ook in een gezellige sfeer breien, haken of ander handwerk. Heb je vragen hierover, expertise is aanwezig. Locatie: OAZ gebouw, Fijnvandraatlaan 2 te Weesp. Toegang is gratis.

Spreekuur administratie 

19.00 uur | Papelaan 99 

Avondspreekuur bij Versa Welzijn voor vragen over gemeentelijke minimaregelingen; wijzigen toeslagen; ordenen (digitale)administratie; (zorg)verzekering etc. Afspraak via wknops@versawelzijn.nl of 06-33951892.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | Papelaan 99 

Neem zo veel mogelijk contracten, papieren of informatie mee zodat wij u een goed juridisch advies kunnen geven. Wij vragen een kleine bijdrage van € 2,-.

Woensdag 10 november

Spreekuur administratie 

9.30 uur | Papelaan 99 

Inloopspreekuur voor hulp bij vragen over: kwijtschelding gemeentelijke belastingen, stadspas, scholierenvergoeding, gratis ov voor ouderen; wijzigen toeslagen, (zorg)verzekering; inschrijving voedselbank. Info Wknops@versawelzijn.nl of 06-33951892.

PlusBus 

10.00 uur | U wordt thuis
opgehaald

'Rondrit Utrechtse Heuvelrug'. Tijdens deze mooie rondrit komen we o.a. langs De Lage Vuursche, Zeist, Doorn, de Pyramide van Austerlitz, Bunnik, Wijk bij Duurstede, Leersum, Woudenberg en Soest. Onderweg gaan we ergens lunchen. Info: maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur 0294-410639.

Ochtendwandeling Aetsveld

10.00 uur | Sporthal Aetsveld

Loop samen met de buurtsportcoach door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen buiten bij de voordeur van sporthal Aetsveld. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. btuenter@versawelzijn.nl.

Creatieve ochtend

10.00 uur | Papelaan 99 

De Stichting Vrouwen van Weesp heeft iedere tweede woensdag van de maand een creatieve ochtend en een naaicursus voor beginners en gevorderden van 10.00 - 12.00 uur.

Ontmoet en Groet 

13.00 uur | Papelaan 99

Ontmoeten en groeten kan iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur. Naast de inloop met thee/koffie hebben we deze middag 'Voorwerp met verhaal'. Hieraan kun je vrij deelnemen. Meedoen? Bel Nell op dinsdag, woensdag of donderdag, 06-51539984.

Donderdag 11 november

Bingo Wintertuin

13.45 uur | De Wintertuin

Elke tweede donderdag van de maand is het feest in de Wintertuin in Weesp. Kom gezellig bingoën en neem een vriend of vriendin mee. Prijs € 2,- voor een plankje waar u negen keer drie rondes mee kunt doen.

Film: 'No Time To Die'

20.00 uur | City of Wesopa

In de 25ste James Bond-film 'No Time To Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Entree € 9,50.

Vrijdag 12 november

Cabaret: 'Niet Miepen'

20.30 uur | City of Wesopa

Na het schrijven van het boek 'Niet Miepen' gaan de twee powervrouwen Leoni Jansen en Jolanda Holwerda het theater in. Ook hier zetten ze de feiten op een rij. Op humoristische wijze en gewapend met een flinke portie zelfspot (“zouden het toch weer die hormonen zijn?”) gaan ze met het publiek aan de slag in een interactief theatercollege. Met hilarische voorbeelden, hun eigen levenservaring en een inspirerende gast, zoals Kathleen Ferrier, Katelijne Buitenweg, Angela Groothuizen, roepen ze op tot meer lef en vrouwelijke wijsheid. Je zult zien én ervaren dat er een wereld te winnen is. Hoog tijd dus voor vrouwen om hun verdiende plek op het wereldtoneel in te nemen. Entree € 19,-.

Langlopende exposities

Grensverlegger Van Houten 

13.30 uur | Museum Weesp

Museum Weesp brengt elke zaterdag en zondag het succesverhaal van Van Houten in beeld met o.a. prachtige kleurrijke affiches en bonbondozen. In de tentoonstelling is de allereerste reclamefilm uit het jaar 1899 te zien. www.museumweesp.nl.

De Hand van de Meester

13.30 uur | Museum Weesp

Tentoonstelling over de restauratie van het schilderij ‘De burgemeesters van Weesp’. Weesp, het prachtige vestingstadje aan de Vecht, heeft nu nog een waarnemend burgemeester maar over een tijdje géén eigen burgemeester meer. In de 17e eeuw is Gijsbert Jansz. Sybilla burgemeester van Weesp. Hij is ook meester-kunstschilder. Op dit schilderij legt hij niet één, niet twee, maar zelfs drie burgemeesters vast. Het schilderij verkeert in slechte staat. Eeuwenlang stof heeft het schilderij aangetast. Dit historische meesterwerk verdient een restauratie. Zo blijven de burgemeesters van de stad Weesp, ook na de fusie met Amsterdam, behouden voor de toekomst.

Ook weer begonnen met
activiteiten? Meld ze dan via
Gooiagenda.nl.