Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Waterrijk Weesp

16,3% stegen de prijzen ten opzichte van vorig jaar. Of meer (iedere minuut telt). Huizenbezitters die ik in Weespersluis spreek, hebben het over WOZ-waardes, rentevoordeel, andere risicoklassen en rentekorting per maand. Niemand heeft het over verhuizen. ‘Want dan kom je in de poel van de gekkies die te veel betalen voor een huis.'

En toch worden er relatief veel huizen verkocht in Weesp.

Ik vind dat bijzonder, want ik gooi er nog een andere risicofactor bij: het Normaal Amsterdams Peil. Dat staat gelijk aan de zeespiegel. Tot aan de Utrechtse Heuvelrug liggen de huizen daar dik onder. Waterrijk Weesp dus ook. Volgens deskundigen gaan we kopje onder in 2034. Dat wordt hier dan kort wonen voor de nieuwe huizenbezitters.

Dit alles rijmt nog niet echt met de verkoopprijzen. Zouden de verkopers soms verhuizen naar de Alpen? En de kopers, steken die hun kop in het water? Een oplossing kan zijn: een drijvend huis. Door ervan uit te gaan dat we de waterstijging niet kunnen keren. Water zat. De kosten lijken mij laag. Er is voldoende ruimte. Wellicht doet het de prijzen dalen. Helaas niet het waterpeil. Maar goed. Ik opteer dan voor een tiny waterhuis. En een hut in de bergen. Dromen mag! Zomers een duik vanuit de badkamer. En in de winter met snowboard brood halen in het dorp.

Moet ik wel eerst mijn huis precies op het juiste moment verkopen natuurlijk. Wie maakt mij los?