Afbeelding
Foto: Melissa's Hairfashion Weesp
Ondernemer vertelt

‘Ervaring van een salon en het gemak van een thuiskapper’

B2b

WEESP Melissa Lakeman is afgelopen april Melissa’s Hairfashion Weesp gestart. Melissa is al bijna 9 jaar kapster, waarvan ze acht jaar in een salon heeft gewerkt en de laatste drie jaar als salonmanager. 

Ze heeft nu de stap tot zelfstandig ondernemer gezet. Ze wil met haar bedrijf alle behandelingen en kwaliteit leveren van een salon, maar dan aan huis. Met haar bedrijfsauto, te herkennen aan de sticker, rijdt zij de regio door naar haar klanten. Online of via de telefoon kun je een afspraak maken. “Ik heb eigenlijk niet veel nodig bij mensen thuis. Alleen een stoel en een stopcontact.” Binnen een straal van 20 kilometer rond Weesp gaat ze met haar mobiele wasbak en kappersscharen bij mensen langs. 

Kapper zonder drukte

Melissa’s Hairfashion geeft de ervaring van een salon, maar het gemak van een thuiskapper. Hierdoor kan ze de prijzen laag houden, maar wel de kwaliteit bieden. “Het gaat ontzettend goed”, vertelt Lakeman. Vooral in de huidige tijd merkt ze dat mensen op zoek zijn naar een kapper zonder de drukte. Dat is precies wat zij met Melissa’s Hairfashion aanbiedt. Lakeman komt bij u thuis en er zijn geen andere klanten.

“Ik geef eigenlijk alle behandelingen. Kleuren, highlighten, permanenten, watergolven en natuurlijk knippen.” Door van tevoren de wensen van de klanten te bespreken weet Lakeman wat ze mee moet nemen naar de afspraak. “Willen mensen bijvoorbeeld een donkere kleur dan weet ik dat ik alleen de donkere kleuren uit de kast mee kan nemen. Ik neem gericht producten mee en werk daardoor wat efficiënter. Knippen bespreek ik ter plekke.”

Klantenkring

Inmiddels heeft Melissa’s Hairfashion een behoorlijke klantenkring opgebouwd. “Ik heb hele gezinnen of oudere mensen die slecht ter been zijn en minder makkelijk de deur uit kunnen. Maar ook jongere meiden die graag hun haar willen laten kleuren. Doordat ik aan huis kom kan ik de prijzen wat lager houden. Hierdoor is het voor deze mensen betaalbaar om ook voor dat soort behandelingen te kiezen.” Lakeman heeft thuis ook een kleine salon ingericht. Hier kunnen mensen terecht wanneer ze toch liever het huis uit gaan voor de behandeling.  

Melissa probeert zich te onderscheiden door goed te luisteren naar haar klanten en dan een advies te geven dat goed bij de klant past. Dit gaat nog weleens fout bij kappers, vertelt Lakeman: “Het komt geregeld voor dat ik reparatiewerk aan het doen ben omdat er niet goed geluisterd wordt naar de klant. Ik denk dat in het luisteren echt mijn kracht zit.”

Nieuwsgierig geworden naar Melissa’s Hairfashion? Ga voor meer informatie naar www.kapperweesp.nl of volg Melissa’s Hairfashion op Facebook of Instagram @Melissa’s Hairfashion Weesp