Adri de Bruijn (r) van Enter Media overhandigd het boek, vers van de pers, aan Cees Pfeiffer van de Historische Kring Weesp.
Adri de Bruijn (r) van Enter Media overhandigd het boek, vers van de pers, aan Cees Pfeiffer van de Historische Kring Weesp. Foto: WeesperNieuws

Enter Media en Historische Kring Weesp vieren tienjarige samenwerking

Algemeen

WEESP Precies tien jaar werken Enter Media en de Historische Kring Weesp samen. Om dit jubileum te vieren verschijnt deze maand het boek Historisch Weesp in 60 verhalen, met daarin de mooiste verhalen over de geschiedenis van Weesp. Lezers van het WeesperNieuws kunnen dit boek met korting bestellen.

Wat nu in het WeesperNieuws staat, behoort later tot de geschiedenis van de stad. En dat maakt de tienjarige samenwerking tussen Enter Media – de uitgever van onder andere WeesperNieuws – en de Historische Kring Weesp voor de hand liggend. 

“Onze interesses zijn vrijwel identiek. Wij zitten op het nieuws van de dag en de Historische Kring zit op het nieuws van gister”, legt Enter Media uitgever Adri de Bruijn uit. “We werken al tien jaar samen aan het magazine Historisch Weesp van de Historische Kring. Zij vullen dat met fantastische verhalen over de geschiedenis van de stad en wij geven het uit.”

Gedeelde interesse

Cees Pfeiffer, voorzitter van de Historische Kring Weesp (HKW), vertelt dat de samenwerking met Enter tien jaar geleden is ontstaan vanuit een gedeelde interesse in de historie van Weesp. “In 2011 werd ik voorzitter van de HKW. Er was toen al een blaadje dat twee keer per jaar verscheen, maar om eerlijk te zijn zag dat er niet uit. Ik kende Adri de Bruijn vanuit de tijd dat ik een tijdschrift over de grafische industrie maakte. Adri vindt de geschiedenis van Weesp interessant, dus hij wilde met Enter Media graag helpen om het magazine, dat Historisch Weesp heet, beter te maken. Zo is onze samenwerking begonnen.”

De verhalen in het magazine Historisch Weesp gaan volgens Pfeiffer niet alleen over het Weesp van 1800, maar juist ook over gebeurtenissen uit de jaren vijftig en zestig. “Dat is ook historie. En sommige Weespers hebben die tijd nog meegemaakt, dus dat zijn aansprekende verhalen om over te lezen.”

Zestig verhalen

Van de meer dan tweehonderd verhalen uit Historisch Weesp zijn nu de zestig meest mooie, spraakmakende en bijzondere verhalen gebundeld in het boek Historisch Weesp in 60 verhalen. Ook dit boek is een samenwerking tussen Enter Media en de Historische Kring Weesp, om hun tienjarige samenwerking te vieren.

Cees Pfeiffer selecteerde de zestig verhalen. “Het is een hele brede selectie geworden. Er staan verhalen in over het industriële verleden van Weesp, over de treinramp, maar ook over de Grote Kerk en de City of Wesopa. Door het boek te lezen leer je Weesp echt kennen. En dat is niet alleen leuk voor nieuwe Weespers, ook als je hier al je hele leven woont kun je dingen lezen die je nog niet wist over Weesp.”

“Het is een naslagwerk over de geschiedenis van onze stad”, voegt Adri de Bruijn daaraan toe. “Geschikt voor iedereen die van Weesp houdt.”

Ledenaanbieding

Enter Media en de Historische Kring Weesp werken dit jaar al tien jaar samen. Die samenwerking komt voort vanuit gedeelde interesse in de geschiedenis van Weesp. Veel Weespers delen die interesse. Daarom wil Enter Media het boek Historisch Weesp in 60 verhalen aan de lezers van het WeesperNieuws aanbieden.

Als je nu lid wordt van WeesperNieuws Extra ontvang je het boek Historisch Weesp in 60 verhalen (ter waarde van € 25,95) gratis. En daarbij krijg je ook een kennismakingslidmaatschap van de Historische Kring Weesp.

Ben je al lid van WeesperNieuws Extra? Dan kun je het boek bestellen voor slechts € 15,95. Dit geldt ook als je al lid bent van de Historische Kring Weesp. En als je zowel van WeesperNieuws Extra als van de Historische Kring Weesp lid bent, dan betaal je alleen de verzendkosten à € 5,95.

Als WeesperNieuws Extra lid heb je vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week toegang tot al het lokale nieuws. Daarbij kun je je inschrijven voor een dagelijkse nieuwsbrief en ontvang je maandelijks een magazine op de deurmat met daarin mooie portretten van Weespers en verdiepende verhalen over het nieuws.

Wil je meer weten over het boek Historisch Weesp in 60 verhalen of wil je direct jouw eigen exemplaar bestellen? Kijk dan op www.historischweesp.nl.