Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Actie ‘Write for Rights’ in Weesp op Dag van de Rechten van de Mens

Algemeen

WEESP Ook dit jaar vindt de actie ‘Write for Rights’ van Amnesty International plaats in Weesp. Op vrijdag 10 december 2021 kunnen Weespers een brief schrijven voor het ondersteunen van mensenrechten.

Er worden onder andere brieven geschreven voor Zhang Zhan uit China, Mohammed Baker uit Egypte, Ciham Ali uit Eritrea en zeven andere slachtoffers van overheidsoptreden en willekeur. Zhang Zhan was een van de weinige burgerjournalisten die verslag deed van de beginnende coronacrisis toen Wuhan als eerste stad ter wereld in lockdown ging. Op sociale media deed ze verslag van overheidsvertegenwoordigers die onafhankelijke verslaggevers oppakten en familieleden van coronapatiënten lastigvielen. Zhang Zhan werd opgepakt en veroordeeld tot 4 jaar cel. Zo wilden de autoriteiten haar het zwijgen opleggen. Amnesty International schrijft voor Zhang Zhans vrijlating.

Op 10 december is het de Dag van de Rechten van de Mens en is het mogelijk om de brieven te schrijven in Bibliotheek Weesp van 10.00 en 20.00 uur. ‘s Middags is er muziek door Christiaan de Jong (gitaar), Tjebbe Bosma (klarinet), Annemarieke Bergman (piano en viool), en Murat Baysal (gitaar).