Plusbus Weesp.
Plusbus Weesp. Foto: Plusbus Weesp.

Vanwege coronamaatregelen kan het zijn dat een aantal activiteiten in dit overzicht niet door kan gaan. Doe hiervoor navraag bij de aanbieder.

Donderdag 9 december

Expositie Willy Nagel

9.30 uur | Het Lichthuis

Doorlopende expositie van schilderijen van Willy Nagel. Willy heeft jarenlang les gehad van Jan Vollema in aquarelleren bij de Kreatieve Groep Weesp in Fort Ossenmarkt. De liefde voor de natuur en reizen zijn terug te vinden in haar schilderijen. Zij runt samen met haar man een boerderij aan de Dammerweg in Weesp. Als echt buitenmens staan dieren vaak centraal in haar werken. Zij wordt telkens geboeid door het wondermooie van de schepping.

PlusBus kerstshow 

10.00 uur | U wordt thuis
opgehaald

Op verzoek van gasten gaan we naar de imposante kerstshow van Tuinadviescentrum ’t Vaarderhoogt. Op veel plekken met een knipoog naar de Kerst zoals die vroeger werd gevierd. Een lust voor het oog, zowel binnen als buiten. Tussendoor gaan we daar lunchen. Meer info: 0294-410639, maandag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Bingo 

13.45 uur | De Wintertuin

Elke tweede donderdag van de maand is het feest in de Wintertuin. Kom gezellig bingoën en neem een vriend of vriendin mee. Prijs € 2,-.

Vrijdag 10 december

Schrijfactie 

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Op de dag van de Rechten van de Mens, de actie 'Write for Rights' in de bibliotheek van Weesp. We gaan brieven schrijven om machthebbers op te roepen de mensenrechten te eerbiedigen en om gewetensgevangenen te steunen. Elke brief of kaart telt.

Klaverjassen

14.00 uur | De Wintertuin

Zin om te klaverjassen? Op vrijdagmiddag kan er in de Wintertuin geklaverjast worden. Aanwezig om 13.45 uur. Contributie: € 3,50 per maand.

Zaterdag 11 december

Jeugdtoneel (2+)

11.00 uur | City of Wesopa

Simone de Jong 'Als het sneeuwt' (2+). 'Als het sneeuwt' is een aanstekelijke, grappige voorstelling over flexibel blijven in moeilijke tijden. Entree € 11,-.

X-mas Ride & Bite

15.30 uur | Fort Uitermeer

Ga mee met een gezellige kerstautopuzzeltocht met heerlijke hapjes. Geniet van de prachtige kerstlichtjes en een lekker diner.

Zondag 12 december

De Hand van de Meester

13.30 uur | Museum Weesp

Tentoonstelling t/m 27 maart over de restauratie van het schilderij 'De burgemeesters van Weesp'.

Grensverlegger Van Houten 

13.30 uur | Museum Weesp

'Best & goes farthest'. Met deze slogan verkocht chocolademaker Van Houten ver over de grens van Weesp, van Nederland, ver buiten Europa, zelfs over de hele wereld zijn heerlijke bonbons, chocoladerepen en cacaopoeder. Museum Weesp brengt dit succesverhaal in beeld met prachtige kleurrijke affiches en bonbondozen, vaak vormgegeven door toonaangevende kunstenaars. Van Houten was zeer vooruitstrevend in zijn reclamecampagnes, de chocolademaker liep voorop bij het gebruik van de nieuwste technieken, zoals een blijspel voor het theater of een reclamefilm voor in de bioscoop. In de tentoonstelling is de allereerste reclamefilm uit het jaar 1899 te zien. Bezoek Museum Weesp en verwonder u over de kleurenpracht en inventiviteit waarmee Van Houten de wereld veroverde met zijn heerlijke cacao.

Maandag 13 december

inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Elke maandag inloop Seniorweb Weesp. U kunt vragen stellen over uw computer, telefoon of tablet. Wij zijn open van 10.00 tot 12.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee proberen wij u dan weer verder te helpen op de 'digitale snelweg'.

Gezellige buurtinloop 

10.00 uur | Trainspotting

Een gezellige buurtinloop met een kop koffie/thee en wat lekkers om de week te beginnen tussen 10.00 en 12.30 uur. Iedereen is welkom. Kom gezellig langs.

Kom naar de ruilwinkel

11.00 uur | Trainspotting

Wil je jouw overtollige kleding inbrengen? Dat kan iedere maandag tussen 10.00 - 12.00 uur. Duurzaam kleding ruilen of halen? Dat kan iedere dinsdag van 13.00 - 16.00 uur.

Koersballen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Stap eens binnen bij de koersbalclub om te zien wat het inhoudt; het is tevens bewegen voor ouderen, dus mannen en vrouwen. U bent van harte welkom. Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Anke Heijnis, 06-30937067.

Weesp Duurzaam

18.30 uur | Bibliotheek Weesp

Gratis informatie op de wekelijkse inloopavond over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wilt u energie besparen of uw huis (beter) isoleren? Onze energiecoaches kunnen u informeren, ook over collectieve zonnepanelen. www.weespduurzaam.nl.

Dinsdag 14 december

PlusBus Weesp Lady’s Day 

8.30 uur | U wordt thuis
opgehaald

’s Ochtends een eigentijdse modeshow bij Van der Klooster Mode, gevolgd door een lunch. Aansluitend een bingo en in de winkel kijken en evt. kopen. Afsluiting met een advocaatje met slagroom. Meer info: 0294-410639, maandag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Meer Bewegen voor Ouderen

10.30 uur | Sporthal Aetsveld

Meer Bewegen voor Ouderen is een gymnastiekles van 45 minuten, op dinsdagochtend. Het houdt je langer fit en zelfredzaam. Bovendien is het leuk en gezellig, met elkaar in groepsverband bewegen op muziek. Info: Jeanette 06-36543142.

Versa Vrijwilligerscentrale

11.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Iedere dinsdag van 11.00 - 12.00 is er een inloopspreekuur. 

Gratis advies?

12.00 uur | Bij u thuis of op locatie van uw voorkeur

ABC-UZ uitvaartzorg Weesp helpt u de juiste keuze maken. De drempel om een uitvaartverzorger te bezoeken kan lager. Dat kan door een eerlijk advies. Maak een afspraak bij u thuis of op een locatie van uw voorkeur. Vooraf reserveren via 06-44432220.

Inloopspreekuur uitvaartzorg

12.30 uur | City of Wesopa

Elke dinsdag welkom voor al uw vragen over uitvaartzorg, eigentijds afscheid, uitvaartkosten of een uitvaartpolis-check. Ook info over dementievriendelijke uitvaartzorg. Kom kennismaken! inmemoriamuitvaarten.nl;
06-23309339;
monique@imuitvaarten.nl.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw
Fijnvandraatlaan 2

Kom ook in een gezellige sfeer breien, haken of ander handwerk. Heb je vragen hierover, expertise is aanwezig. Toegang is vrij.

Administratie voor elkaar

19.00 uur | Papelaan 99 

Avondspreekuur bij Versa Welzijn voor vragen over gemeentelijke minimaregelingen; wijzigen toeslagen; ordenen (digitale)administratie; (zorg)verzekering etc. Afspraak via wknops@versawelzijn.nl of 06-33951892.

Spreekuur rechtswinkel

19.30 uur | Papelaan 99 

Op dinsdagavond vanaf 19.30 uur is de rechtswinkel open voor het spreekuur. Neem zo veel mogelijk contracten, papieren of informatie mee, zodat wij u een goed juridisch advies kunnen geven. Wij vragen een kleine bijdrage van € 2,-.

Woensdag 15 december

Administratie voor elkaar

9.30 uur | Papelaan 99 

Inloopspreekuur voor hulp bij vragen over: kwijtschelding gemeentelijke belastingen, stadspas, scholierenvergoeding, gratis ov voor ouderen; wijzigen toeslagen, (zorg)verzekering; inschrijving Voedselbank. Info Wknops@versawelzijn.nl of 06-33951892.

Ochtendwandeling Aetsveld

10.00 uur | Sporthal Aetsveld

Loop samen met de buurtsportcoach door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen buiten bij de voordeur van sporthal Aetsveld. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. btuenter@versawelzijn.nl.

Gezellige buurtinloop 

10.30 uur | OAZ-gebouw
Fijnvandraatlaan 2

Anderen ontmoeten? Elke woensdag kunt u tijdens de open inloop gezellig een bakje koffie, thee of een frisje komen doen. Iedereen is van harte welkom om te komen.

Plus Bus Weesp lichtjestoer 

16.00 uur | U wordt thuis
opgehaald

We beginnen de lichtjestoer met eten bij Café Bijna Thuis (broodje, kopje soep, kroketje, één drankje en éen kopje koffie of thee) om daarna te genieten van een leuke rondtoer door verlicht Amsterdam. Meer info: 0294-410639, maandag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Donderdag 16 december

Grensverlegger Van Houten 

13.30 uur | Museum Weesp

Tentoonstelling over chocolademaker Van Houten. Bezoek Museum Weesp en verwonder u over de kleurenpracht en inventiviteit waarmee Van Houten de wereld veroverde met zijn heerlijke cacao.

Aikidotraining

19.00 uur | Gymzaal Papelaan 99 

De vereniging Takemusu Aikido Weesp traint op maandag- en donderdagavond. U bent van harte welkom om op het beginnersuur van 19.00 - 20.00 uur te komen kijken of nog beter, gewoon mee te doen en te ervaren. Zie www.aikidoweesp.nl.

Extra pilatestraining 

19.30 uur | Pilates in Movement

Pilates in Movement heeft nu een extra avondles op het rooster. Werk vanuit je eigen mogelijkheden aan kracht, balans (core-stability) en souplesse. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. www.pilatesinmovement.nl, 06-24776535.

Vrijdag 17 december

Klaverjassen

14.00 uur | De Wintertuin

Zin om te klaverjassen? Op vrijdagmiddag kan er in de Wintertuin geklaverjast worden. Aanwezig om 13.45 uur. Contributie:
€ 3,50 per maand.

Zaterdag 18 december

Kleinkunst: Barrie Stevens 

15.00 uur | City of Wesopa

Barrie Stevens 'I'm an Artist'. Barrie Stevens voor het eerst met een soloprogramma: een turbulente reis langs ruim zestig jaar Nederlandse showbizz. In de bagage zijn opmerkelijke levensverhaal.
Entree € 19,-.


Gaat uw activiteit niet door?

Wanneer uw activiteit niet doorgaat kunt u uw berichten zelf verwijderen of wijzigen in uw account onder het kopje ‘Mijn Items' .