Picea Omorika

Ik lees net dat Shell goedkeuring van een Zuid-Afrikaanse rechter heeft gekregen om onderzoek te mogen doen aan de oostkust van Zuid-Afrika. Het leefgebied van vele walvissen. Shell vermoedt aanzienlijke oliereserves aldaar. Wat heeft dit met Weesp te maken? Nou, let op. 

We hebben net bij Beterboompje.nl een Picea Omorika besteld. Ook wel bekend als: leuk kerstboompje. De kinderen vinden ‘m schattig. Net zoals vorig jaar en toch is deze boom toch echt anders. Want: deze zit in een pot. Krijgt iedere dag water en …tadaaa.. hij (zij?) wordt 2 januari weer terug in zijn bos gezet. Naast zijn broertjes en zusjes. 

Je haalt de boom op. Geniet ervan en brengt ‘m weer terug. Dit kan in vele steden in Nederland. Hoe goed is dat? Is toch een raar gevoel om een boom (niet een bos bloemen) in je kamer te laten sterven.   

Oké. Oké. Ik zit niet in een Greenpeace-boot de olietankers van Shell tegen te houden. Maar het besef met een boompje bij te dragen aan een beter milieu is nu wel zichtbaar in ons huis. Mijn kinderen begrijpen het en vinden het ook nog eens een gezellig boompje. Dus. 

Ik zag trouwens ook grote Nordmannbomen. Voor de benzine-rijdende SUV-rijders onder ons, denk ik. Maar bezorgen kan net zo goed. Een rendierenslee is natuurlijk het allerbeste.