Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Rijkdom

Het is een vreemde gewaarwording. De vooruitbetaalde ski-trip… geannuleerd. Alles weg. Droom weg. Geld weg. Erevenlekkeruit…weg. De boosdoener heet Omikron. Zoals in Marvel comics. Het virus houdt nergens rekening mee. Zwitsers vignet op het autoraam. Skipassen klaar voor gebruik in de hotelkamer. En de vijand Omikron sluit ons zomaar op. Quarantaine. Wekenlang telde we af. Vrienden toonden cijfers van vers gevallen sneeuw en wij verheugden ons kapot. 

Het contrast blijkt levensgroot. Wel spier-hoofd- en rugpijn plus pakken paracetamol. Geen kerst met (schoon)familie. Geen sportieve bij-kom-vakantie. Geen plezierige vooruitzichten. En we waren er met z’n allen zo aan toe. 

Wat rest, is navelstaren in eigen huis. De hele dag spelen we Uno, Mastermind, Scrabble, Valkuil, Stratego, schaak. 

Kersttafelkleden worden ingekleurd. Netflix, Disney+, Ziggo Series en Videoland worden leeg gekeken. Er is eindelijk tijd voor de bijna 8-uur durende Get Back-documentaire van de Beatles. 

Het samenzijn haalt soms het vreselijkste bij elkaar boven. Nu in deze barre gevangenisomstandigheden leren de leden van de familie elkaar pas goed kennen. 

Edoch, het samenzijn werkt ook louterend. Samen lossen we het probleem op. We luisteren naar elkaars uitbarstingen. We geven elkaar de ruimte -voor zover dat mogelijk is. 

En samen grazen we de voorraden in huis op. We rekenen niet meer op de bezorgers van AH. Die kunnen pas volgend jaar. En dus genoten we eerste kerstavond van 4 pakjes instant Noodles soep. Gelukkig schoten onze buurtvrienden uiteindelijk te hulp. En dat is de rijkdom van Weespersluis. Ons helpt ons. En wij helpen elkaar. De perfecte kerstgedachte. 

Namens huize Van de Kuil: iedereen een gezond en virus-vrij 2022!