Afbeelding
Foto:

Al 30 jaar midden in Weesp - en daar gaan we mee door!

Beste lezer,

Precies dertig jaar geleden spraken we u met dezelfde aanhef aan vanaf de voorpagina van de allereerste editie van het WeesperNieuws. Wat is er veel veranderd. Aan de krant, maar vooral aan het medialandschap.

U krijgt daarvan een goede indruk in deze feestelijke bijlage waarin we u meenemen achter de schermen van ons mediabedrijf en we u kennis laten maken met ons team. Wij zijn trots op onze medewerkers (en hun voorgangers) die elke dag met hart en ziel werken aan WeesperNieuws, WeesperNieuws.nl en WeesperNieuws Extra. Graag vertellen ze er meer over aan onze trouwe, nieuwe, kritische en lokaal betrokken lezers.

Onveranderd in die dertig jaar is dat we midden in de Weesper samenleving staan. We zijn en blijven lokaal actief en dragen bij aan de verbinding binnen onze mooie stad. En als we volgend jaar bij het grote Amsterdam horen, doen we daar nog een tandje bij! Onze media dragen bij aan de identiteit van Weesp, waarmee we de trots voor onze mooie stad blijven koesteren en versterken.

Dat blijven we graag doen in een samenwerking met Weespers ondernemers, van wie er ook weer een aantal in deze bijlage voorkomen. Maar we blijven natuurlijk ook op allerlei manieren in contact staan met onze lezers. Gelukkig hebben we met WeesperNieuws Extra een goede manier gevonden om de weekkrant te behouden en de lokale journalistiek online naar een hoger plan te tillen. Ook daarover leest u meer in deze krant.

Veel leesplezier gewenst met deze feestelijke bijlage en de extra achter-de-schermen-verhalen op WeesperNieuws Extra. De eerste dertig jaar zijn voorbijgevlogen. Laat de volgende dertig jaar maar komen!

Jolanda de Rijk (directeur)
Adri de Bruijn (uitgever)