Wie lid is van WeesperNieuws Extra mist niks.
Wie lid is van WeesperNieuws Extra mist niks. Foto: Brian Elings

Artikelen die je nergens anders leest

Wat dertig jaar geleden begon als maandblad is nu een compleet platform van lokaal nieuws bestaande uit krant, website, magazine en de exclusieve artikelen voor leden: WeesperNieuws Extra.

WEESP Op de vorige pagina's beschreven we in vogelvlucht hoe het WeesperNieuws in de loop der jaren is veranderd. Toch blijft ons doel onveranderd: het informeren, amuseren en verrassen van onze lezers met onze nieuwsberichten, achtergrondartikelen, interviews en alle andere uitingen.

Dat doen we via onze dagelijkse nieuwssite, de gratis weekkrant en sinds tweeënhalf jaar ook via ons nieuwste onlineplatform WeesperNieuws Extra. Lezers van Extra reageren positief, maar we merken ook dat nog niet iedereen kennis heeft gemaakt met Extra. Dat is jammer, want dan mis je echt wat. Daarom hier een korte (her)introductie.

Dit zijn onze Extra-verhalen

Onze redactie heeft zich altijd onderscheiden door meer te zijn dan een doorgeefluik van persberichten. We schrijven ook onze eigen nieuws- en achtergrondartikelen, maken persoonlijke interviews en doen onafhankelijk verslag van activiteiten, raadswerk en andere belangrijke bijeenkomsten en ontwikkelingen. Kortom: artikelen die je nergens anders leest.

Dat zijn onze Extra-verhalen. We hebben er minstens tien per week. Deze Extra-verhalen zetten we online. In een ruime en rustige opmaak, zodat het prettig leest op desktop, laptop, tablet en telefoon.

Zonder WeesperNieuws Extra mis je echt wat

Hier lees je opvallende verhalen van Weespers. Ondernemers die een nieuwe winkel openen bijvoorbeeld. Of stadsgenoten die in de muziek of andere kunsten aan de weg timmeren en waar we allemaal trots op zijn. Mensen die een meeslepend persoonlijk verhaal willen delen en die je aan het denken zetten. Weesp zit vol met dit soort verhalen, kijk maar eens rond op WeesperNieuws Extra. Maar je vind er ook meer over de achtergronden van politieke besluiten, het laatste nieuws over het Sluis-en-bruggenfeest, opvallende nieuwsfeiten, de ontwikkeling van Weespersluis, historische verhalen, het rijke verenigingsleven en de aanstaande fusie met Amsterdam.

Elke zaterdagochtend een mooi portret

Daarbovenop maken we elke week een Zaterdagportret, een persoonlijk interview met een (bekende) Weesper. Daar nemen we ruim de tijd voor, zodat we deze persoon goed tot zijn of haar recht laten komen. De mooie foto's van Brian Elings maken het helemaal af. Dit portret verschijnt op zaterdagochtend, vandaar de naam. Zoals eindredacteur Marieke van Veen verderop in deze krant zegt: "We geven onze lezers hiermee telkens een heerlijk zaterdagochtendmoment."

Alleen al die Zaterdagportretten zijn een lidmaatschap op WeesperNieuws Extra waard. Want dat is wel zo: onze verhalen op WeesperNieuws Extra zijn exclusief voor leden. Je bent lid voor slechts € 5,50 per maand. Daar krijg je veel voor terug. Je hebt onbeperkt toegang tot alle artikelen op de website van het WeesperNieuws. Verder ontvang je maandelijks het WeesperNieuws Extra Magazine, waarin een selectie van de beste onlineverhalen is afgedrukt: ideaal als je ze nog eens op papier wilt lezen, cadeau wilt doen of wilt bewaren. In dit magazine zitten coupons voor aanbiedingen van Weesper winkeliers. Deze aanbiedingen zijn exclusief voor leden van WeesperNieuws Extra, dus je verdient daarmee je lidmaatschap terug.

Extra in de regio

Extra fijn is dat je meteen toegang hebt tot de Extra-artikelen van alle andere titels van Enter Media: BussumsNieuws, NaarderNieuws, MuiderNieuws, Gooi en Eembode en Nieuwsblad voor Huizen. Zo heb je dus een complete regionale onlinekrant tot je beschikking boordevol nieuws, achtergronden en persoonlijke verhalen uit Gooi en Vechtstreek.

Minstens net zo belangrijk is dat je met je lidmaatschap het WeesperNieuws mede mogelijk maakt. Onze leden en adverteerders zorgen er samen voor dat het complete WeesperNieuws-platform Extra kan blijven bestaan, dus ook de gratis weekkrant en de gratis nieuwsberichten online.

Word ook lid van Extra, meld je aan via weespernieuws.nl/lidworden

Afbeelding