Het team van Autobedrijf Splinter zorgt ervoor dat ze ook de komende tien jaar vooroplopen.
Het team van Autobedrijf Splinter zorgt ervoor dat ze ook de komende tien jaar vooroplopen.

'Wij zijn de universele dealer met universele prijzen'

WEESP In 2011 nam Jan Jaap Splinter de toenmalige Ford dealer in Weesp over. De afgelopen tien jaar hebben hij en zijn team keihard gewerkt om het bedrijf op te bouwen en in te spelen op alle veranderingen binnen de autowereld. Daarmee zorgen ze dat ze ook de komende tien jaar als autodealer vooroplopen.

Van kopen naar leasen, van verbrandingsmotor naar elektrische motor: de autowereld is een dynamische. Daar speelt Splinter graag op in. “Wij werken al samen met allerlei grote leasemaatschappijen. Als mensen dan de overstap willen maken van een koop- naar een lease-auto dan kunnen wij in alle behoeften voorzien.”

Universeel
In principe is Splinter ooit begonnen als een Ford Service Dealer, maar omdat veel andere dealers Weesp door de jaren heen hebben verlaten, hebben zij ook een vakgarage in huis genomen. “De vakgarage zorgt ervoor dat wij aan alle merken het onderhoud en reparaties kunnen doen, zodat Weespers de stad niet uit hoeven als er iets aan de auto mankeert. Ik kan me heel goed voorstellen dat iemand die ooit in Weesp een auto gekocht heeft, ook in Weesp het onderhoud wil laten doen. Daar spelen wij op in: wij zijn de universele dealer met universele prijzen die hen verder kan helpen.”

Alles lokaal
Dat de autodealer al volop bezig is met het inspelen op de toekomst is niet alleen belangrijk voor het bedrijf zelf, maar ook voor de lokale en regionale klanten die over de vloer komen. Jan Jaap Splinter noemt als voorbeeld de overgang naar elektrische auto’s. Niet alle garages mogen namelijk aan elektrische auto’s onderhoud en reparaties uitvoeren. Omdat Ford al elektrische auto’s aan het ontwikkelen is, heeft de garage ervoor gezorgd dat er alvast gecertificeerde monteurs in dienst zijn voor het repareren van die auto’s. “Dat betekent dat we ook hier in Weesp het onderhoud en reparaties aan hybride of elektrische auto’s kunnen uitvoeren. Dat zal in de toekomst een belangrijke tak van ons bedrijf worden. Daarnaast is het zo dat we vanuit Ford een heel mooi aanbod aan bedrijfswagens hebben. Iedereen in de regio die aan een bedrijfswagen denkt, hoeft niet helemaal naar Amsterdam. Dat kan gewoon allemaal lokaal.”

Groei
Die lokale binding is een prioriteit van het bedrijf. Jan Jaap Splinter vindt het fijn om zo lokaal mogelijk te werken. “We hebben veel lokale klanten, maar ook ons personeel proberen we lokaal te werven. Vanwege alle veranderingen op de markt zijn wij toch aan het groeien en zijn wij ook aan het uitbreiden. Op het moment zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar een technische werkplaatsreceptionist. Dus als er een Weesper is die denkt dat hij of zij goed in die functie zou passen dan zou dat hartstikke mooi zijn.”