'De bezorging is best een puzzel'

Al is de krant nog zo mooi, zonder goede bezorging komt hij nergens. In zon, wind en regen: ruim 40 bezorgers brengen de krant bij u thuis.

WEESP Het klinkt misschien gek, maar in zekere zin zijn we blij met een bezorgklacht. Dat betekent dat deze lezer onze krant graag wil ontvangen én dat we de bezorging in die straat of wijk kunnen verbeteren. Onze oproep aan de lezers blijft dan ook: is de krant een keer niet bezorgd, laat het dan alstublieft weten. Dat kan heel eenvoudig via onze website, onder 'krant'.

Tot enkele jaren geleden was de verspreiding van het WeesperNieuws de verantwoordelijkheid van Carla de Vries. Dat werk heeft ze ruim twintig jaar gedaan. Het legertje lopers bestond ook toen al grofweg uit twee regimenten: de scholieren en de gepensioneerden. Generaliserend gesteld, werkt de ene groep wat sneller, de andere wat flexibeler. "In de vakantieperiodes kun je altijd bouwen op de ouderen, die er dan een of meerdere wijken bij willen nemen. Want het is best een puzzel hoor, om elke week in alle wijken een bezorger te hebben, zeker in vakantietijd." Een goed contact met de lopers helpt daarbij enorm. Carla kende ze bijna allemaal persoonlijk.

Voor de verspreiding van alle andere weekkranten heeft Enter Media een eigen organisatie opgezet: Enter Verspreiding. Vier jaar geleden is daar ook de bezorging in Weesp ondergebracht, zodat het nu Linda en Corrie de Vries (geen familie) zij die zich over onze gewaardeerde krantenbezorgers ontfermen.

Carla ondersteunt nu de redacties van Enter Media. Concreet betekent dat dat ze zorgdraagt voor de vaste rubrieken. Graag zou ze nu ook kleurrijk vertellen over hoe ze de GooiAgenda beheert, het platform waarop alle activiteiten en evenementen in het verspreidingsgebied van Enter Media samenkomen. Maar ja, corona... dus bar weinig te doen. Als alles komende zomer hopelijk weer op gang komt, begeleidt Carla deze GooiAgenda weer als vanouds. Ook de organisaties in Weesp melden dan hun activiteiten weer aan via onze websites. Online ontstaat dan vanzelf weer een mooi overzicht van alle activiteiten. En Carla maakt daar dan weer een mooie agendapagina voor in de krant van. "Hoe je zo'n agendapagina kunt missen hè?"