Het team maakt voor iedereen tijd en geeft altijd goed advies.
Het team maakt voor iedereen tijd en geeft altijd goed advies.

'Elk contactmoment moet een ambassadeur opleveren'

WEESP Sinds eind jaren ‘70 zit er al een makelaar in het pand aan de Slijkstraat 36. In 2000 namen Joost Calis en Barend Treep het bedrijf over. De eigen naam werd van de gevel gehaald, en Vuurtoren | deMakelaars.nl werd geboren.

Waar de naam ‘Vuurtoren’ vandaan komt? “We wilden een herkenbaar symbool dat laat zien waar wij voor staan. Een makelaar waar je op kan varen, een baken. Wij zijn helder in onze communicatie en dienstverlening. En het voordeel van de naam 'Vuurtoren’ is dat niemand het verkeerd schrijft!”

Overspannen markt
Toen de makelaar aan het begin van de eeuwwisseling begon, was er net als nu een overspannen markt. Veel vraag, weinig aanbod. Je zou denken dat dit voor de makelaar fijn zou zijn, maar dat is niet zo vertelt Treep. "Dat betekent namelijk dat je niet iedereen blij kan maken. Als de markt minder scheef is, kun je uiteindelijk meer mensen blij maken.”

DNA
Weesp zit in het DNA van het bedrijf. Niet alleen bevindt het kantoor zich op een historische locatie, maar lokaal is wat zij doen. “In alle opzichten zijn we verankerd in Weesp. We wonen hier, we hebben kennis van de lokale markt, we werken samen met lokale bedrijven. Vaak komen cliënten bij ons terecht omdat ze weten wie we zijn. Dan kiezen ze niet voor het kantoor, maar voor de mensen in ons team.”

Dat zoveel Weespers Treep en zijn collega’s weten te vinden komt ook omdat ze iedereen als een ambassadeur zien. “Elk contactmoment moet een ambassadeur opleveren. Het maakt niet uit of je simpelweg belt met een vraag of dat je een huis wilt verkopen; we maken voor iedereen tijd en geven altijd goed advies.”

Tandem
Dat goede advies houdt ook in dat het team niet bang is om advies te geven dat mogelijk niet commercieel gedreven is. “Samen met een opdrachtgever werken wij aan het beste resultaat. Het beste resultaat kan dus ook zijn dat we adviseren om iets niet te doen. We gebruiken onze ervaring in Weesp en marktkennis om tot een echt objectief advies te komen.”

Symbool voor die werkwijze staat de tandem, die je in de teamfoto’s van de makelaar terug ziet. “Die tandem staat voor vertrouwen. Zonder vertrouwen stap je niet bij iemand op de tandem. En dat betekent dus dat wij altijd kiezen wat het beste is voor de cliënt. Of dat nu versnellen, remmen, of bijsturen is.”

Blije klanten, blij team
Daar draait bij Vuurtoren | deMakelaars.nl uiteindelijk allemaal om. Blije klanten, maar ook een blij team. Het team biedt diverse diensten aan: ver- en aankoop, huur en verhuur, taxaties. En ook is de makelaar actief op het gebied van advies en verkoop van de nieuwbouw, onder andere in Weespersluis. "Iedereen in het team heeft zijn eigen expertise, maar wij bieden de mogelijkheid om collega's zich te laten ontwikkelen op het gebied dat hun interesse heeft. “Heeft het verhuren van woningen je interesse, dan mag je ook de verhuur doen. Daardoor gaan we, als team, met veel plezier voor je aan de slag.”

Precies groot genoeg
In mei wordt het team versterkt met de komst van Officemanager Sofie. Volgens Treep is de samenstelling van het team met de diverse disciplines nu perfect. “We kunnen elke dienst aanbieden. Daarin zijn we groot genoeg om goede service te kunnen bieden en iedereen aandacht te geven, maar ook klein genoeg om het persoonlijk te houden. Iedereen is op de hoogte. Dus iemand ons team belt, dan kennen we je en weten we waar het over gaat. Als het kantoor weer open mag dan kan je bij ons een kop koffie komen drinken. Wij hebben de lekkerste koffie van Weesp! Door deze manier van werken ontstaan die ambassadeurs vanzelf.”