Sinds het begin van de pandemie is het druk op de golfbaan.
Sinds het begin van de pandemie is het druk op de golfbaan. Foto: Brian Elings

Meer Weespers dan ooit op de golfbaan

WEESP Tijdens de coronacrisis zagen Gerhard van Galen en Friso Verhoeve meer mensen dan ooit op hun Golfbaan Weesp voorbijkomen. Golf bleek namelijk een van de weinige sporten die nog kan worden beoefend in een pandemie.

“Een golfbaan is zo ruim opgezet dat je eigenlijk een half voetbalveld hebt per persoon,” legt van Galen uit. Mede daardoor heeft de golfbaan het afgelopen jaar een forse groei meegemaakt. “Golfen is de perfecte combinatie van ontspanning en inspanning. Daarnaast ben je ook nog eens buiten, dus in de huidige omstandigheden is het een veilige sport om uit te oefenen."

Er zijn al vijfhonderd Weespers lid van de club. Een flink aantal, vertelt Van Galen. “Daarnaast hebben we ook nog zo’n duizend mensen uit de regio die regelmatig langskomen.”

Toen de twee ondernemers in 2017 het failliete terrein zagen, wisten ze al dat er veel potentie in zat. Nu willen ze graag uitbreiden, juist om ook die regionale bezoekers meer mogelijkheden te bieden. “We willen graag lodges op het terrein zodat mensen die van verder weg komen een overnachting kunnen boeken. Maar we kunnen daarmee ook inspelen op allerlei arrangementen.” Die arrangementen willen ze graag samenstellen met andere lokale bedrijven. "Denk aan een combinatie van golfen en een wellnessbehandeling. Op die manier kunnen we ook het aanbod verbreden en verlengen."