Weespers komen speciaal naar Verloskundigen aan de Vecht vanwege de goede ervaringen.
Weespers komen speciaal naar Verloskundigen aan de Vecht vanwege de goede ervaringen. Foto:

'Als een zwangere vrouw belt, weet ik meteen wat haar verhaal is'

WEESP In 2019 besloot Debbie Klercq haar eigen verloskundigenpraktijk te starten omdat ze aan iedere vrouw zo veel mogelijk aandacht en zorg wil geven. Dat liep heel goed, want binnen een jaar besloot ze haar krachten te bundelen met Nicolien van Eijk en de praktijk uit te breiden. Verloskundigen aan de Vecht was geboren.

Het team is klein, maar wel met ruime ervaring onder zowel de verloskundigen als de kraamzorg. “In het kraamzorgteam zit gezamenlijk ruim 125 jaar ervaring. Omdat het team zo klein is, kennen we alle zwangere vrouwen. Als iemand belt, weet ik meteen wat haar verhaal is.”

Hoewel de praktijk nog geen twee jaar bestaat, loopt het ontzettend goed door alle aanbevelingen die ze krijgen. “Vanuit de hele regio bellen vrouwen omdat ze dan iemand kennen die een goede ervaring bij ons had. Eigenlijk zijn we er vooral voor Weesp en omgeving, maar we maken een uitzondering als mensen echt heel graag bij ons willen. Ook Weespers die we kennen van vorige zwangerschappen komen speciaal naar onze praktijk. Dat vind ik wel heel bijzonder.”

Het gaat zelfs een beetje té goed, want het is al nodig om het team uit te breiden met een derde verloskundige. "Mocht je nog iemand kennen, meld je dan aan", laat Klercq weten. "De fundering van de praktijk is er. We gaan nu door met ons vaste team en gaan daarin ook langzaam uitbreiden.”

Weespers komen speciaal naar Verloskundigen aan de Vecht vanwege de goede ervaringen.