De collectie bij Ongers Herenmode is zeker het afgelopen jaar meer casual geworden.
De collectie bij Ongers Herenmode is zeker het afgelopen jaar meer casual geworden.

Nog meer nadruk op comfort

WEESP Het jubileum van Quint Wullings? Dat is nu vijf maanden. Begin dit jaar heeft hij namelijk Ongers Herenmode officieel overgenomen.

Wullings werkte al voor Rob Lodewijk voordat hij het aanbod kreeg. Sinds hij bij Ongers begon, wist hij al dat zijn toekomst in de herenmode zat. “Het is toen allemaal op zijn plek gevallen. Ik had totaal niet verwacht dat ik ooit Ongers zou overnemen. Soms krijg je een kans en dan moet je die met beide handen aangrijpen", vertelt hij.

Van oudsher was Ongers een hoeden- en pettenzaak. Later is overgegaan op een pakkenwinkel, en onder Rob Lodewijk werd het een luxecasualzaak. De casuals zet Wullings ook voort. “In coronatijd dragen mensen minder confectie. Het wordt nog steeds veel gelinkt aan speciale gelegenheden en die zijn er nu even niet. Mensen pakken dus veel eerder een mooi T-shirt of een lekkere trui van de stapel, de nadruk ligt veel meer op comfort. Natuurlijk blijven we pakken verkopen, dat zit in ons DNA. Maar we moeten wel aanvoelen wat de klanten willen.”

Schoenen zijn daar ook een goed voorbeeld van, zegt hij. Ongers is recent dan ook begonnen met het verkopen van schoenen. "Dat is puur voor service naar de klant toe. Dat ze in Weesp een trui en broek kopen en vervolgens nog naar een andere stad moeten om aan schoenen te komen. Daarom hebben we ook schoenen opgenomen in onze collectie. Je kunt bij Ongers Herenmode voor de complete look terecht.”