Het 30-jarig jubileum kon nog volop gevierd worden.
Het 30-jarig jubileum kon nog volop gevierd worden. Foto: WeesperNieuws

Karin Wesselman heeft nu ook een webshop

WEESP 35 jaar geleden zag Karin Wesselman een gouden kans in Weesp. Ze wilde al lange tijd voor zichzelf beginnen, en in Weesp ontbrak het nog aan modewinkels. Dus opende ze haar eigen zaak in het centrum.

Het voornaamste wat er veranderd is in die tijd? Het internet, volgens Wesselman. “Vroeger had je een winkelbel, nu heb je sociale media. We houden mensen op de hoogte via allerlei kanalen: de website, sociale media, mailings. Toen ik begon stuurde je nog een uitnodiging of een folder per post.”

“Vroeger deed je ‘s ochtends de winkeldeur open en dan maakte je een mooie etalage. Mensen liepen langs en kwamen binnen. Nu is het een hele andere wereld geworden. De klant is heel goed geïnformeerd, weet wat het modebeeld is en wat er speelt.”

Daar probeert Wesselman in mee te groeien. “We zijn door corona al met een webshop begonnen en dus echt online gegaan. Dat hadden we eerst nog niet.” Ook haar klanten groeien met haar mee, vertelt ze. “Er zijn natuurlijk hele trouwe klanten die al 35 jaar bij ons komen. Of kinderen van klanten die je vroeger had. Zo heb je ineens een hele nieuwe generatie in je winkel staan. Hopelijk mogen we snel weer helemaal open: dat klanten weer spontaan naar binnen mogen lopen en lekker kunnen shoppen.”